Ravioli la 6 maini : Ravioli cu migdale si cafea – Ravioli with almonds and coffee
For English version scroll down
Fac parte dintr-un sisterhood impreuna cu Brandusa si Alice ,suntem inrudite de cand avem acelasi set de ravioli de la Bucataras si am facut noi un mic plan ca sa facem ravioli la sase maini. Desi aveam in plan ceva asiatic,pana la urma am facut un desert,la mine veti gasi ingredientele pentru o portie,caci asta chiar a fost un desert numai pentru mine.
Fiindca am fost invitata la Emily’s Tea Party duc o portie cu mine…haideti si voi sa vedeti ce minunatii ne asteapta acolo.
Ingrediente:
1 ou
100 gr de faina
Ptr umplutura:
50 gr de migdale macinate
1 lingurita de ness dizolvata in 2 linguri de apa
1 lingurita unt
1 lingura zahar
Se amesteca faina si oul si se framanta un aluat,care se lasa deoparte sa se odihneasca 30 minute.
Umplutura: Se rumenesc migdalele,se adauga untul si zaharul,apoi cafeaua diluata in apa.Se pastreaza putin din compozitie pentru decor.
Se formeaza doua bilute si se intind cu sucitorul. Una dintre foi se aseaza pe forma de ravioli si se umple cu compozitia de cafea.
Se aseaza a doua foaie si se ruleaza cu sucitorul. La mine a fost putin crocanta compozitia si nu am reusit sa le decupez prea frumos.
Se pune o lingurita de unt in tigaia preincalzita,se adauga ravioli,iar apoi o cescuta de apa in care s-a dizolvat o lingurita de ness.
Se tin pe foc pana scade apa si se decoreaza cu migdale crocante.
Ravioli with almonds and coffee
Since I got a new toy,a ravioli set, I had to try it out and this is what came out. I just made a small batch,was just enough for one dessert.
Ingredients:
100 gr white flour
1 egg
for filling:
50 gr grounded almonds
1 t butter
1 T sugar
1 t ness coffee disolved in 2 T water
Make a dough from the flour and the egg and set aside for 30 minutes.
Meanwhile,make the filling by roasting the almonds,add the butter and the sugar and stir. Add the coffee with water .
Split the dough in two and roll out for ravioli.
Fill the center with the filling ,add the other sheet and roll again to cut the raviolis.
Cook in one teaspoon butter and 1/2 teacup water with 1 t ness coffee. Sprinkle some almonds and serve.
33 comentarii
Alice
Sa mor de m-as fi gandit vreodata la ravioli desert! M-ai dat pe spate, pe bune! Musai trebuie s ale incerc si eu….da’ de ce ai fost carcotasa? ha?
pup
Mitinita
Sa mor daca nu tin minte pe unde am pomenit ca-s carcotasa,dar stiu precis ca am zis pe undeva:))))
DiaMar-bucataria galbena
O bunaciune.Te pup!
Mitinita
Mai ales ca-i numai ptr adulti:)Pup
Marina
Grozav de deliciosi, cu migdale si cafea sunt pe gustul meu.
Mitinita
Gusturi asemanatoare:)
CRISTINA
Ce bun!!!
Mitinita
Mai ales ca-i cu cafea:)
Licuta Marin
Un desert grozav!!!Pup!
Mitinita
Multumesc,Licuta!Pup
Ruxy
Perfecti!!!! Perfecti! Perfecti !
Mitinita
Cat de draguta esti ca te-ai prefacut ca n-ai observat marginile,dar promit ca data viitoare o sa fie perfect.Pup
Brindusa Scheaua
mai, ravioli desert nu mi-am imaginat sa existe. foarte tare! Bravissimo 🙂
Mitinita
Ma stii pe mine ca trebuie sa fac ceva mai altfel:)) Mi-a facut mare placere gatitul la sase maini si multumesc ca ne-ai asteptat si pe noi.
Andreea-Elena C.
imi plac foarte mult ravioli! si azi am servit o portie de ravioli cu spanac si ricotta …. mmmm! reteta ta este senzationala!
Mitinita
Am si varianta ta in plan!
Top Cuisine avec Lavi
Ce bine arata!!!!!!!! Combinatia asta m-a dat pe spate! BRAVO!!!!
Mitinita
E de bine daca reusesc sa va dau pe spate:))Pup
Antonina
Da da am picat si eu sub birou! Super arata dle!! Merg sa vad ce nazdravanii au facut si fetele 😉 Sa stapanesti cu spor formita! Pupici
Mitinita
Deci v-am secerat de pe picioare:)) Gasesti si la ele bunataturi:)Multumesc ptr urari,e super faina forma,nu ma gandeam ca o sa fac vreodata ravioli de casa.Pup
maria mihalache
Intra te rog in bucataria mea si vei gasi un premiu pe care ti-l ofer cu mare drag.
Mitinita
Multumesc mult,draga Medi!Pup
catkitchen
Nici prin gand nu-mi trecea ca i-as putea papa intr-o asa combinatie !!!! Felicitari !!
Mitinita
Te mai astept la retete „nici prin gand nu-mi trece”:))Pup
Haplea
Cu siguranta foarte gustos.
Mitinita
Precis nu sunt multi adulti care refuza desert cu cafea:)
In bucatarie cu Aziz
Miti ajutor:::stii cum se numeste supa care contine frunze de bambus ?…supa se serveste cu taietei chinezesti ,,indomi,,….
Mitinita
Mona,nu stiu,vezi poate stie Andreea.Pup
Sidy
No…m-ai dat gata. Cu migdale si cafea….
Ei , vezi…la asta nu m-am gandit niciodata.
Minunat arata.
Bravo Miti…auzi …la 6 maini ! Hi, hi, hi….si celelalte 4 maini ce au confectionat ???
Mitinita
Sidy,am postat in aceeasi zi cu Brandusa si Alice:)) asa am fost noi la sase maini. Nu ma gandeam niciodata ca o sa fac ravioli de casa:)) Pup
Corina
Foarte tare imparteala! De ravioli ce sa mai zic, salivez!:)Pup
Mitinita
Maruntica a alcatuit meniul ptr weekend si una din retetele alese (din revista) e cu ravioli,deci iar trec la o portie ,de data asta cu sos de rosii.
Anonymous
suuuuuuuuuuuuuuper taaare!!!!
bravo tie si felicitari!!!!!!!!!!!!
si acuma zi-mi si mie de unde ai luat forma ceea magica de ravioli !!!
pup!
apropos, ma cheama dana…:)