Aluaturi dulci,  Desert,  Retete romanesti

Papanasi

Saptamana asta am ramas fixata pe reteta de papanasi, mi-am luat si branza si doar am asteptat un pranz in familie sa se poata bucura toti de ei. Initial am crezut ca nu i-am gustat niciodata,dar dupa prima imbucatura mi-am reamintit aroma. Probabil pe la vreo pensiune undeva.
Au iesit pufosi,crocanti la exterior si moi in interior si topping-ul de smantana cu dulceata de soc au fost cireasa de pe tort.Puteti folosi si dulceata de afine sau de visine.
No,gata cu lauda ,ca probabil asteptati reteta. Din cantitatea de mai jos ies 4 portii bune.

Ingrediente Papanasi

250 gr branza de vaci prospata
1 ou
25 gr de zahar (eu am pus zahar cu bobite de vanilie)
4 linguri de faina
2 linguri de gris
1 1/2 lingurita de praf de copt
varf de sare
Topping:
smantana
dulceata de soc

Mod de preparare reteta Papanasi

Intr-un bol,amestecam branza,oul,zaharul,faina,grisul,praful de copt si sarea. Se obtine un aluat omogen,putin lipicios,dar se pot forma papanasii cu mana.
Intr-o oala punem ulei pentru prajit. Am folosit o oala mica de fonta si cand s-a infierbant am adaugat uleiul.
Am format cate o gogoasa,dar fara sa mai fac gaura la mijloc. Separat,am mai prajit cate o bila.
Asamblam. Punem papanasul in farfurie,adaugam smantana si dulceata. Asezam biluta,apoi mai adauga putina smantana si dulceata.
Se servesc calzi.

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.