Salata de linte verde cu za’atar, lamaie si ulei de masline

salata de linte verde

Salata de linte verde

Am descoperit lintea. Si de atunci nu inceteaza sa ma uimeasca. Versatila e,delicioasa e,rapida e,deci nu avea cum sa nu ma cucereasca. E excelenta la salate, supe,mancaruri,aperitiv si inca nu am descoperit nici o reteta de desert,dar nu m-ar mira sa fie vreuna.
Am incercat-o mai ales in mancarurile indiene,la dhal,dar poate fi adaptata la mai toate bucatariile. Se gateste rapid,cam intr-un sfert de ora a si fiert si poate fi folosita .
Cu aceasta reteta particip la provocarea Dulce Romanie.

Ingrediente Salata de linte verde

o cana de linte verde
o rosie
2 linguri de ulei de masline extravirgin
zeama de la un sfert de lamaie
1 lingurita de za’atar
50 gr de dracila

(optional)

patrunjel proaspat
sare,piper cu lamaie,fulgi de ardei iute Kotanyi

Mod de preparare reteta Salata de linte verde

Punem lintea la fiert in apa cu sare. Dupa ce au fiert le clatim cu apa rece si le punem intr-o strecuratoare.
Punem lintea intr-un bol,adaugam rosia taiata cubulete,uleiul de masline si lamaia si amestecam.
Adaugam sarea,piperul cu lamaie,fulgii de ardei iute si za’atar-ul.
Presaram boabele de dracila si patrunjelul tocat si amestecam.
Lasam deoparte 15 minute,ca sa se combine aromele si servim.
Print Friendly, PDF & Email

2 Replies to “Salata de linte verde cu za’atar, lamaie si ulei de masline

    1. Cred ca se gasesc si pe la noi acum, au aparut multe magazine care comercializeaza condimente.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.