Arabesti,  Bucataria internationala,  Dieta,  Salate,  Vegetariene

Salata de linte verde cu iaurt si menta

Cea mai buna lauda adusa lintei,era sa postez o noua reteta si inca una in care sa sustin ca este versatila.

De data aceasta,am combinat-o cu iaurt si menta,am adaugat frigarui de pui si mi-am asigurat un pranz delicios si trendy.
Si reteta aceasta participa la Dulce Romanie si asta nu inseamna ca nu mai urmeaza retete cu linte 🙂

Ingrediente Salata de linte verde cu iaurt si menta

o cana de linte verde
100 ml de iaurt
1 lingurita de menta uscata Kotanyi
suc de lamaie,proaspat stors
150 gr piept de pui
1 lingurita de condiment friptura ptr pui Kotanyi
fructe de dracila si patrunjel pentru decor
sare si piper negru ,proaspat macinat

Ingrediente reteta Salata de linte verde cu iaurt si menta

Intr-o oala punem la fiert apa. Adaugam o lingurita de sare si cand incepe sa clocoteasca apa ,adaugam lintea. Lasam sa fiarba cam 15 minute sau pana cand e moale. Punem intr-o strecuratoare,clatim cu apa rece si lasam sa se scurga de apa.
Intre timp pregatim frigaruile. Taiem pieptul de pui in bucati de 2 cm si adaugam condimentul friptura pentru pui. Punem bucatile de carne pe betigase si le gatim pe gratar sau la flacara aragazului. Daca folositi betigase de lemn,sa le lasati inainte in apa,ca sa nu arda.

Amestecam iaurtul cu sucul de lamaie,menta,sarea si piperul. Punem lintea intr-un bol si adaugam dressingul de iaurt. Amestecam .

Asezam pe o farfurie,ornam cu patrunjel tocat si fructe de dracila si o felie de lamaie.
Asezam si frigaruile de pui.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.