Blat de tort simplu si pufos reteta de baza cu 6 oua
Cred ca toti avem o reteta de baza cand vine vorba despre blat de tort. Aceasta este reteta de baza , pe care o folosesc eu si este pentru o tava de 22 cm. Se poate folosi si o tava mai mare, dar probabil nu veti putea taia blatul de doua ori.
Acest blat este de marime medie, pentru un blat cu 3 sau 9 oua e usor de calculat cantitatile celorlalte ingrediente. In reteta originala se cer 300 g de zahar, am incercat si cu 150 g, iar rezultatele au fost la fel de bune. De asemenea, zaharul poate fi inlocuit si cu indulcitor.
Este important sa nu amestecati prea mult, altfel blatul nu va mai fi pufos.
Incercati si reteta de blat umed de tort cu cacao, fara insiropare/
Nu uitati sa va uitati si peste reteta de tort Tiramisu fara oua.
Ingrediente Blat de tort
6 linguri de ulei
6 linguri de apa
1 praf de copt
Mod de preparare reteta
Va astept si pe pagina de facebook Carte de Retete.
6 comentarii
Timea
Ce perfect arata! (cam mult zahar pt mine 🙂 )
Sidy
Ai perfecta dreptate….fiecare gospodina cred ca are propria ei reteta.
Dar blatul tau este foarte aratos !Bravo…
Te tzuc cu drag si weekend minunat sa ai !
pansy
trebuie sa fie un blet bun, de aratat arata grozav!
Simona
Tare frumos arata!
Rita Oarga
Foarte frumos blat. Cred ca are tinuta buna si nu se fac firimituri cand o tai, ceea ce e important la un blat.
Pupic!
Anonymous
in loc de apa puneti lapte…hmmm e mai bun…eu fac torturi si stiu…va pup