Cartofi copti frantuzesti
Bucataria internationala,  Cartofi,  Garnituri,  Legume,  Pentru copii,  Vegetariene

Cartofi copti frantuzesti dupa reteta lui Jamie Oliver

Cartofi copti frantuzesti. Reteta de cartofi la cuptor. Retete Jamie Oliver. Retete simple cu cartori.

Cartofii copti frantuzesti, cunoscuti si sub numele de „Gratin Dauphinois”, sunt un preparat delicios si sofisticat care imbina texturi cremoase si arome bogate. Jamie Oliver, celebrul bucatar britanic, adesea promoveaza retete care pun accent pe ingrediente proaspete si tehnici simple, astfel incat oricine sa se poata bucura de gatit acasa.

Iti poti imagina cum cartofii, taiati subtire, sunt asezati cu grija intr-un vas, stratificati cu smantana bogata, lapte si branza gratinata, creand o coroana aurie si crocanta la final. In retetele lui Jamie, se recomanda adesea sa folosesti ierburi aromatice precum rozmarinul sau cimbru, care amplifica aroma preparatului si ii confera o nota speciala.

Aceasta reteta este perfecta pentru o cina festiva sau un simplu pranz in familie, fiind un acompaniament ideal pentru carne sau legume. Cartofii copti frantuzesti sunt nu doar o reteta clasica, dar si o dovada a puterii ingredientelor simple, transformate cu creativitate si pasiune in ceva cu adevarat deosebit.

Ministrul Hranei Sanatoase este o carte parca scrisa pentru mine. De fapt, Jamie cred ca s-a nascut ca sa ne face viata mai usoara. O carte care ne demonstreaza din nou cat de accesibile sunt retetele lui Jamie si cat de mult ne putem usura munca la bucatarie.
Cartofi copti frantuzesti
Ingrediente:
800 gr de cartofi, taiati in felii subtiri
400 gr de ceapa,feliata
3 catei de usturoi
2 linguri de ulei
850 ml de supa de pui
o mana de frunze de patrunjel
2 lingurite de unt
sare si piper negru proaspat macinat
condiment pentru cartofi, optional
 

Mod de preparare reteta Cartofi copti frantuzesti:

Calim ceapa in uleiul infierbantat,apoi adaugam usturoiul si patrunjelul. Prajim la foc mic cam 10 minute,pana cand de inmoaie ceapa si isi schimba culoarea.
Punem sare ,piper si condimente pentru cartofi,dupa gust.
Incalzim supa de pui.
In tava pentru cuptor,punem un rand de cartofi,apoi unul de ceapa prajita si continuam tot asa,ultimul strat fiind de cartofi.
Turnam peste supa fierbinte si punem deasupra untul.
Acoperim cu un un capac sau cu folie de aluminiu.

Dam la cuptor 45 de minute acoperit cu capacul si inca 20-30 de minute fara,pana cand deasupra se formeaza o crusta.

RECOMAND SI ACESTE RETETE:

Cartofi striviti cu rozmarin si usturoi

cartofi striviti cu rozmarin si usturoi

Budinca de cartofi cu afumatura

budinca de cartofi cu afumatura

Langosi cu cartofi reteta secuiasca

langosi cu cartofi reteta secuiasca

 

 

 

 

8 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.