cartofi striviti cu rozmarin si usturoi
Cartofi,  De post,  Legume,  Vegetariene

Cartofi striviti cu rozmarin si usturoi

Cartofi striviti cu rozmarin si usturoi. Reteta de cartofi striviti la cuptor.
Retete simple cu cartofi.

Este o reteta pe care o puteti prepara in tot timpul anului. Dar cei mai buni sunt cei noi, mai ales cei albi.
Au un mod de preparare foarte simplu si pot fi serviti ca atare sau langa o friptura, fie ea de porc, vita sau pui. Merg bine alaturi de un sos, salata sau muraturi.

De luat aminte ca la aceasta reteta cartofii se prepara cu tot cu coaja, de aceea e preferat cartoful alb, care are o coaja mai subtire.

De ce ingrediente avem nevoie?

Cartofi – de preferat cartofi albi, noi, de marimea unei caise
Unt – poate fi inlocuit cu ulei, cu care se stropesc cartofii
Condimente – sare, piper si rozmarin
Usturoi – cel mai bun e cel proaspat, dar se poate pune si pudra

 

Ingrediente:

1 kg cartofi albi, de preferat noi
unt
1 lingurita de sare
piper proaspat macinat
rozmarin
cativa catei de usturoi

Mod de preparare reteta cartofi striviti cu rozmarin si usturoi:

Se pregatesc ingredientele.
Usturoiul se curata, apoi piseaza sau zdrobeste. Se spala cartofii si se pun la fiert intregi.
Se fierb pana cand devin moi daca sunt intepati cu furculita. Trebuie sa ramana putin tari, pentru ca se vor coace si in cuptor.
Cartofii se scurg de apa si se aseaza in tava.
Se aplatizeaza fiecare cartof, fie cu un pahar sau cu pasatorul de piure de cartofi.

Se presara sare, piper, rozmarin si usturoi zdrobit sau pisat si se pune o bucatica de unt.

Se da tava la cuptor pentru 20-25 de minute sau pana cand se rumenesc, la 215 grade. Se intorc la jumatatea timpului.

cartofi striviti cu rozmarin si usturoi

Se pot servi langa friptura, dar si ca atare, insotiti de o salata.
Pofta buna!

Recomand si aceste retete:

Cartofi inabusiti

Cartofi inabusiti

Cartofi in stil grecesc cu usturoi, lamaie si oregano

Cartofi in stil grecesc

Cartofi acordeon

2 comentarii

  • Alexandra

    Am încercat această rețetă și s-a dovedit a fi pur și simplu delicioasă! Combinația de arome de rozmarin, usturoi și unt a dat cartofilor un gust bogat și savuros. Aroma în timp ce se coceau în cuptor a fost uimitoare și abia așteptam să îi mănânc. Vă mulțumesc pentru o idee atât de bună de a transforma cartofii umili într-o garnitură gustoasă și atrăgătoare din punct de vedere vizual!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.