caponata cu vinete
Bucataria internationala,  Italia,  Legume,  Vegetariene

Caponata cu vinete

Caponata cu vinete. Retete simple cu vinete. Reteta de post cu vinete. Mancare de post cu vinete. Caponata di melanzane alla siciliana.

Caponata este un preparat culinar traditional din Sicilia. Este o combinatie delicioasa de legume, cum ar fi vinetele, ardeii, ceapa si rosiile, gatite intr-un sos aromat, preparat din ulei de masline, otet si condimente.
Acest amestec de arome dulci-acrisoare confera un gust unic si delicios.

Pietele fiind abundente, ar fi pacat sa nu profitam si sa preparam reteta cat de des posibil.
Caponata este mancarea de vara perfecta. Se prepara cu ingrediente proaspete si delicioase, intr-un timp destul de scurt.

Ani la rand am mancat vinetele doar sub forma de salata, dar cu timpul am ajuns sa vreau sa incerc si alte retete.
Ce-mi place la reteta aceasta este ca vara avem mai tot timpul ingredientele la indemana, dar si ca se poate prepara in orice anotimp.

Este un acompaniament grozav pentru un platou de antipasto sau un topping pentru bruschette. Se poate amesteca si cu paste pentru o masa delicioasa. Este o experienta culinara minunata!

Ingrediente necesare pentru caponata:

o vanata
2-3  ardei grasi
6-8 rosii
o ceapa alba
ulei de masline
o lingura de otet (de preferat rosu)
sare si piper, dupa gust

Mod de preparare reteta caponata cu vinete:

Se pregatesc ingredientele.
Vinetele se taie in cubulete de marime egala, cu tot cu coaja. Se sareaza si se lasa sa se scurga intr-o strecuratoare. Dupa 30 de minute se clatesc cu apa rece, ca sa se elimine excesul de sare.

In acest timp, se pregatesc restul legumelor. Se taie cubulete.
Vinetele se calesc in ulei, dupa ce se rumenesc se scot deoparte.
Se caleste ceapa si cand incepe sa se inmoaie se adauga ardeii.
Se pun inapoi cuburile de vinete.

Se adauga rosiile taiete cuburi si se amesteca. Se adauga otetul, sarea, piperul si se lasa sa fiarba la foc mic.
Se amesteca des, pana cand se evapora lichidul si legumele se inmoaie.

Se raceste la temperatura camerei si se serveste sau se pune la frigider pentru utilizare ulterioara.
Se poate servi cu paine (bagheta) prajita si un pahar de vin alb.
Pofta buna!

caponata cu vinete

Recomand si aceste retete cu vinete:

Salata de vinete Baba Ghanoush

Salata de vinete baba ghanoush

Vinete picante la aburi reteta coreeana de Gaji Namul

vinete picante la aburi

Spaghete cu vinete, rosii si busuioc reteta rapida de paste

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.