Prajitura pufoasa cu visine este o reteta simpla pe care o puteti pregati cu orice fructe. O poate prepara oricine, iar ingredientele folosite sunt accesibile tuturor.
Prajitura pufoasa cu visine are o textura usoara si aerata, seamana cu un pandispan pufos. Se poate pregati cu orice fructe de sezon, dar preferata mea e cu visine.
Reteta am descoperit-o la un bun prieten de pe bucataras, ma inspir de fiecare data din retetele lui, pentru ca sunt bine explicate si imi ies de fiecare data.
Sursa reteta aici.
Si briosele cu visine sunt deliciose!
Incercati si prajitura cu zmeura.
Vedeti si reteta de prajitura cu visine si cacao.
Ingrediente prajitura pufoasa cu visine
4 oua
100 g zahar
4 linguri cu varf faina
2 linguri ulei
1 plic praf de copt
2 plicuri zahar vanilat
un praf sare
300 g visine proaspete
Mod de preparare reteta prajitura pufoasa cu visine
Visinele se spala si se indeparteaza samburii. Se lasa sa se scurga.
Ouale se separa.
Albusurile se bat cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se bat in continuare, pana se obtine o bezea tare.
Adica puteti intoarce bolul si nu cade din el.
Galbenusurile se amesteca cu cele doua lingurile de ulei si esenta de vanilie si se adauga la albusuri.
Se mixeaza pana se incorporeaza.
Faina se amesteca cu praful de copt si se incorporeaza cu o spatula sau un tel la compozitia de albusuri, cu miscari circulare, de sus in jos. Nu mixati, pentru ca prajitura nu va mai iesi pufoasa.
Se tapeteaza tava rotunda de 24 cm (dar puteti folosi orice alta tava) cu foaie de copt sau ulei cu faina presarata si se toarna usor compozitia.
Se pun visinele in tava. In prealabil, le puteti tavali prin putina faina.
Se da tava la cuptorul preincalzit pentru 20-25 minute la 180 de grade. Se poate face si testul cu scobitoarea, cand aceasta iese curata, prajitura pufoasa cu visine e gata!
Se lasa sa se raceasca, apoi se feliaza. Se poate presara cu zahar pudra.
Pofta buna!
Incercati si prajitura cu branza de vaci si cirese.
Va recomand si prajitura cu morcovi si ciocolata
Va astept si pe pagina de facebook Carte de Retete.
Tare imi place cum arata, e minunata mai ales acum in plin sezon . Dar…nu e prea putin 4 linguri cu faina ? Multumesc draga mea…
Le-am si masurat, ajung la 100 de gr. E ok, pe incercate :))
OK…multumesc mult de tot !
Va multumesc mult pentru reteta…santeti la superlativ!
Va multumesc si ma bucur ca va e de folos!