
Tarta cu dovleac si sirop de artar
Tarta cu dovleac si sirop de artar este una dintre tartele mele preferate si de obicei imi prepar singura dovleacul piure, care se poate prepara la aburi si apoi zdrobit pana la consistenta dorita.
Reteta de Tarta cu dovleac si sirop de artar vine din bucataria americana, unde este cunoascuta sub denumirea de Pumpkin Pie.
Ingrediente Tarta cu dovleac si sirop de artar
Crusta:
130 gr biscuiti simpli
3 linguri de unt,la temperatura camerei
Umplutura:
450 gr piure de dovleac (sau dovleac ras calit)
250 gr frisca lichida
2 oua
115 gr zahar brun
4 linguri sirop de artar
1/2 lingurita sare
+ zahar pudra pentru ornat
Mod de preparare reteta Tarta cu dovleac si sirop de artar
Cuptorul se incalzeste la 190C. Forma se tapeteaza.
Crusta:
Biscuitii sfaramati se combina cu untul topit, apoi se apasa pe fundul vasului si se da la rece pana pregatim umplutura.
Umplutura:Frisca batuta se amesteca cu dovleacul, apoi se adauga zaharul, ouale (pe rand),siropul de artar si sarea.
Compozitia se toarna peste crusta, iar forma se tine in cuptor cca 45 min, pana cand mijlocul nu mai „joaca” daca miscam usor de forma (folosim si testul scobitorii).
Se pudreaza cu zahar sau se orneaza cu frisca batuta.
Incercati si voi Tarta cu dovleac si sirop de artar

