Tarta cu gutui
Am pregatit o reteta delicioasa de sezon, o tarta cu gutui. Simplu de pregatit cu o aroma de toamna si care ne aduce aminte de gutuile coapte.
Se poate prepara si cu alte fructe, cum ar fi piersici, caise, nectarine, mere sau pere.
Daca si voua va plac deserturile de toamna, incercati tarta cu gutui.
Ingrediente tarta cu gutui
175 g faina
100 g unt
30-60 ml apa
putina sare
1 lingura de zahar
3 gutui mari
2 linguri de zahar
1 zahar vanilat
2 linguri de faina
zahar pudra pentru pudrat
Mod de preparare reteta tarta cu gutui
Intr-un bol se amesteca 175 g faina, untul, sarea si o lingura de zahar. Se amesteca cu degetele, apoi se adauga apa, pana aluatul devine elastic si se dezlipeste de degete. Se lasa putin sa se odihneasca.
Intre timp, se curata gutuile si se feliaza subtire. Se amesteca impreuna cu zaharul si celor doua linguri de faina.
Se pune aluatul in forma de tarta si se intinde cu degetele pe toata suprafata formei. Se aseaza feliile de gutui si se da tava la cuptorul preincalzit.
Se lasa tava in cuptor cam 40 minute, se scoate, se lasa sa se raceasca putin si se pudreaza cu zahar pudra.
Incercati si voi tarta cu gutui.
2 comentarii
Laura Din
Ce buna ar fi!!!
Mitinita
Am vazut ieri gutui la supermarket si mi-am amintit de tarta 🙂