Chifle pufoase cu lapte – reteta de baza pas cu pas
Chifle pufoase cu lapte – reteta de baza pas cu pas
Copiii mei le-au declarat cele mai pufoase chifle pe care le-au gustat vreodata si eu nu pot sa-i contrazic.
Cum am vazut chiflele pentru hamburgeri mi-am si pregatit ingredientele. De atunci am repetat de multe ori reteta. Nu ramane decat sa o incercati si voi.
Reteta de chifle pufoase cu lapte nu este greu deloc de preparat, mai ales daca iti place sa framanti si sa pregatesti retete cu aluat.
Moi, pufoase si cu o crusta crocanta, nu poti decat sa indragesti chifle pufoase cu lapte si ca aceasta reteta sa devina una de baza.
Incearca si reteta de batoane cu mac si lapte.
Si placintele chinezesti cu ceapa verde ne-au placut mult!
Ingrediente chifle pufoase cu lapte
600 g de faina
300 ml lapte caldut
50 g zahar
25 g drojdie proaspata
50 g unt
1 ou
1 lingurita sare
seminte pentru deasupra
Mod de preparare reteta chifle pufoase cu lapte
Se pune intr-un bol 50 ml de lapte caldut, drojdia si putin zahar. Se lasa deoparte 5 minute.
Se framanta un aluat din faina, restul de lapte si zahar, unt si ou. Dupa ce am framantat aluatul, adaugam sarea si mai framantam putin pana obtinem un aluat elastic care nu se mai lipeste de maini.
Se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul.
Se imparte aluatul in 8 si se formeaza bilute. Daca vreti puteti sa le faceti mai mici si sa faceti mai multe.
Se aseaza chiflele in tava si se mai lasa la dospit 30 de minute.
Se ung cu apa si se presara seminte.
Se da tava la cuptorul preincalzit si se coc cam 30 de minute sau pana cand s-au rumenit.
Se lasa sa se raceasca.
Incercati si voi chifle pufoase cu lapte!
Va astept si pe pagina de facebook Carte de Retete.