Batoane cu mac si lapte reteta delicioasa a copilariei

batoane cu mac si lapte

Stii cum e cand vezi o reteta si trebuie neaparat s-o incerci si tu? Dar atunci, pe loc, nu exista amanare! Asa am patit si eu cand am vazut batoane cu mac si lapte la Caietul cu retete. Acolo gasiti varianta de post, eu le-am incercat cu lapte.
Sa va zic ceva si despre batoane cu mac si lapte. Mai tineti minte, cand eram mici, si alergam la magazinul de paine pentru batoanele rumenite si cu seminte de mac deasupra? Despre batoanele acelea e vorba!
Incercati si voi batoane cu mac si lapte, sigur le veti indragi!

batoane cu mac si lapte

Ingrediente batoane cu mac si lapte

500 gr faina
7 gr drojdie uscata
1/4 lingurita sare
250 ml lapte caldut
50 gr zahar
80 ml ulei
Pentru deasupra:
50 ml apa
1 lingurita faina
1 lingura mac
50 ml sirop (din apa cu zahar)

Mod de preparare reteta batoane cu mac si lapte

Se pune faina intr-un bol adanc. Se formeaza in mijloc o adancitura, se pune laptele drojdia uscata si zaharul. Lasati asa cateva minute. Se adauga uleiul si se framanta un aluat elastic. Se adauga sarea si se mai framanta putin.
Sarea nu trebuie sa intre in contact direct cu drojdia, aluatul nu va mai creste.
Se lasa aluatul acoperit la loc caldut, ferit de curent, pana isi dubleaza volumul.

1

Se imparte aluatul in 8 parti egale.

2

Fiecare bucata de aluat se intinde intr-un dreptunghi.

3

Se ruleaza.

4

Se aseaza cele 8 batoane in tava si se lasa la dospit 30 de minute.

5

Se face un amestec din 50 ml de apa si 1 lingura de faina. Se ung batoanele cu acest amestec si se presara semintele de mac.

6

Se da tava la cuptorul preincalzit si se coc batoanele cam 25-30 de minute sau pana cand incep sa se rumeneasca.
Cand sunt aproape gata, se prepara un sirop din apa si zahar (le amestecati pana se topeste zaharul).
Batoanele se scot din cuptor si se ung cu siropul de zahar, cand sunt inca fierbinti.

7

Savurati din plin batoane cu mac si lapte!

9

Print Friendly, PDF & Email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.