Sarmale la Crock Pot (Slow Cooker)
Cei care au incercat sarmale la Crock Pot, le-au declarat cele mai bune sarmale!
Sarmalele nu lipsesc de pe masa de sarbatori a romanilor, dar daca faci sarmale la Crock Pot, ii vei convinge si pe cei care nu le-au gustat vreodata.
Pe blog gasiti mai multe retete preparate la Slow Cooker si este o investitie buna, care nu doar iti salveaza timp, dar pregateste si o mancare foarte delicioasa.
Daca n-ati mai facut sarmale, vedeti tutorialul nostru despre cum se impacheteaza sarmalele.
Incercati si reteta de vitel cu legume la crock pot.
Ingrediente sarmale la Crock Pot
o varza de 1 kg, cu foi subtiri
foi de vita de vie
1 kg carne tocata
2 cepe
1 ceasca de orez
1 lingurita de cimbru
1 lingurita de marar
sare si piper
3 linguri de pasta de tomate
suc de rosii pentru fiert sarmalele
50 – 100 ml ulei
Mod de preparare reteta sarmale la Crock Pot
Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Se caleste in ulei sau in untura, pana cand isi schimba culoarea. Se adauga orezul si pasta de tomate si se calesc putin. Lasam sa se raceasca putin si amestecam cu carnea tocata, cimbru, marar, sare si piper dupa gust.
Foile de varza se desprind de pe cotor si se oparesc. Partile mai groase se taie, apoi se vor toca, la fel procedam si cu foile rupte sau care nu sunt bune pentru impaturit sarmalele. Varza astfel tocata se va aseza deasupra si desesuptul sarmalelor.
Se ia cate o frunza de varza si se adauga compozitie de carne tocata. Se impatureste. Sarmalele sa aiba aceeasi marime pentru a fierbe la fel. Se continua pana se termina compozitia. Daca va mai ramane varza, o puteti toca marunt. Alternativ, unele dintre sarmale vor fi impaturite in frunza de vita de vie.
Vedeti aici cum se impaturesc sarmalele.
Se aseaza jumatate din varza tocata in aparatul de gatit Crock Pot, se adauga sarmalele si se pune cealalta jumatate de varza tocata.
Sarmalele se pun de jur imprejur.
Se adauga suc de rosii sa acopere sarmalele si se pune uleiul.
Se seteaza Crock Pot-ul pe 8 ore SLOW.
Se servesc calde.
Incearca si tu sarmale la Crock Pot!
2 comentarii
Ana
O sa incerc eu reteta de sarmale. La slow cooker pot face si coaste? Am incercat la cuptor la foc mic, dar parca nu se desprinde carnea de pe ele ca la cele mancate la restaurant.
Mitinita
Bineinteles ca se pot face si coaste si chiar cade carnea de pe os. Eu asa le-am pregatit: https://cartederetete.ro/coaste-de-porc-la-crock-pot/