Placinta cu mere si aluat fraged cu unt reteta clasica
Placinta cu mere si aluat fraged. Placinta frageda cu mere. Placinta cu mere si aluat cu unt. Placinta cu mere ca la mama acasa. Reteta traditionala placinta cu mere. Cum faci placinta cu mere. Placinta cu mere simpla. Placinta cu mere si aluat fraged.
Merele sunt cea mai potrivita alegere pentru un desert delicios, fie ca e vorba de muffins, prajitura, vafe sau placinta. Aici trebuie sa mentionez si trandafirii cu mere si foi de placinta, care nu doar ca sunt gustosi, dar si de mare efect, dar si merele coapte.
Cauti o reteta delicioasa de placinta cu mere? Descopera placinta cu mere, un desert simplu si gustos, perfect pentru orice ocazie! Cu un aluat fraged si umplutura de mere aromate, aceasta reteta este usor de realizat si va deveni rapid preferata ta. Folosind ingrediente proaspete, cum ar fi merele dulci-acrisoare, zaharul vanilat si scortisoara, placinta va adauga un strop de magie in orice masa. In plus, este ideala si pentru iubitorii de deserturi de sezon. Incearca reteta si bucura-te de gustul autentic al copilariei!
Placinta cu mere este un desert clasic care aduce impreuna aromele delicioase ale merelor coapte si textura moale si crocanta a aluatului fraged. Aceasta reteta traditionala din bucataria romaneasca este ideala pentru a fi savurata atat in serile de toamna, cat si in cadrul unor evenimente speciale, precum sarbatorile de iarna sau intalnirile de familie. Gatita cu ingrediente simple si naturale, placinta cu mere si aluat fraged devine o alegere perfecta pentru cei care isi doresc un dulce apetisant, dar si reconfortant.
Ingrediente placinta cu mere
Pentru aluat
250 gr unt, la temperatura camerei
10 linguri apa
10 linguri ulei
4 linguri zahar
faina cat cuprinde (cam 5-600 de grame)
1 lingura zeama de lamaie
1 lingurita bicarbonat
Pentru umplutura:
2 kg mere
4 linguri de zahar
scortisoara, dupa gust
coaja de lamaie, proaspat rasa
Mod de preparare reteta Placinta cu mere si aluat fraged
Se pregatesc ingredientele si se preincalzeste cuptorul la 170 de grade.
Merele se spala si se dau pe razatoare sau se maruntesc cu robotul.
Se calest pana cand isi schimba culoarea. Se adauga zaharul si se mai calesc pana scade lichidul.
Se iau de pe foc, se adauga scortisoara, coaja de lamaie si se lasa sa se raceasca.
Intr-un bol incapator se pun 500 gr de faina. Se face o adancitura in mijloc si se adauga apa, uleiul, sarea, untul si bicarbonatul stins cu suc de lamaie.
Se framanta un aluat care nu se lipeste de mana. Daca e nevoie, se mai adauga faina.
Aluatul se acopera cu folie alimentara si se lasa la rece pentru un sfert de ora.
Se imparte in 2 parti egale si se intinde o foaie.
Se ia o tava de 30×40 cm si se aseaza foaia.
Se toarna compozitia de mere.
Se intinde a doua foaie, care se pune deasupra.
Se da tava la cuptor la 170 de grade pentru 35-40 de minute sau pana cand trece testul scobitorii.
Se scoate din cuptor, se lasa sa se raceasca, se portioneaza si se pudreaza cu zahar.
Nu ezita sa incerci aceasta reteta simpla de desert cu mere! Este usor de preparat si cu siguranta va fi pe placul tuturor.
Pofta buna!
VA RECOMAND SI ACESTE RETETE CU MERE:
Waffles cu mere si scortisoara
Prajitura cu mere si nuci o reteta ca la mama acasa