scovergi cu branza
Aluaturi,  Aluaturi sarate,  Retete romanesti

Scovergi cu branza reteta traditionala romaneasca

Scovergi cu branza. Reteta de gogosi cu branza. Placinte cu branza. Scoverzi cu branza. Scovergi prajite. Gogosi prajite.

Scovergile cu branza prajite in tigaie sunt un desert traditional romanesc care aduce aminte de gustul copilariei. Fragede la interior, crocante la exterior si umplute cu branza, aceste delicioase gogosi sunt ideale pentru o gustare rapida, o masa festiva sau o intalnire de familie. Prepararea lor este simpla si nu necesita multe ingrediente, iar rezultatul este mereu pe gustul tuturor.

scovergi cu branza

Scovergile umplute cu branza sunt un preparat traditional, asemanator cu gogosile, dar prajit in tigaie si umplut cu branza. Acestea pot fi servite fie ca desert, fie ca gustare, si sunt apreciate pentru simplitatea si savoarea lor. Aluatul de scovergi este similar cu cel de paine sau de gogosi, fiind facut din faina, drojdie, lapte si ou, si se prajeste in ulei pana devine auriu si crocant.

Umplutura poate varia intre branza dulce sau sarata, cum ar fi telemeaua, branza de vaci sau urda. Scovergile se pot servi calde, iar in functie de preferinte, pot fi acompaniate de smantana, zahar pudra sau chiar dulceata, pentru un contrast intre dulce si sarat.

Ingrediente

500 g faina
25 g drojdie proaspata sau 7 g drojdie uscata
300 ml lapte sau apa
1 lingurita de zahar
sare
2 linguri de ulei
300 g branza
1 ou
ulei pentru prajit

Mod de preparare reteta scovergi cu branza

Se pregatesc ingredientele.
In laptele caldut (sau apa) se adauga drojdia si zaharul si se lasa deoparte 5 minute. Daca folositi drojdie proaspata, aceasta se lichefiaza.
Se pune faina intr-un bol adanc. Se adauga laptele, uleiul si sarea si se framanta un aluat.
Se acopera bolul si se lasa deoparte, sa-si mareasca volumul.
Branza se amesteca cu oul.
Dupa ce aluatul a dospit, se imparte de marimea unui mar.
Se intinde fiecare bila intr-un disc subtire, se adauga o lingura de umplutura cu branza in mijloc, apoi se pliaza aluatul si se sigileaza marginile, formand un saculet.
Intr-o tigaie adanca, se incalzeste uleiul. Se prajesc scovergile la foc mic mediu pana devin aurii pe ambele parti.
Se aseaza pe un prosop de hartie pentru a absorbi excesul de ulei.

RECOMAND SI ACESTE RETETE:

Langosi cu cartofi reteta secuiasca

Langosi cu cartofi reteta secuiasca

Langosi unguresti simpli reteta faimoasa de placinte

langosi unguresti

Gogosi pufoase

gogosi pufoase

Suberek cu carne tocata de porc

suberek cu carne tocata de porc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.