Painici libaneze cu za’atar lipii arabesti cu condimente

90 min

simplu

4 portii

Reteta de Painici libaneze cu za’atar. Cum sa prepari paine libaneza acasa. Lipii cu za’atar.
Cum sa faci paine arabeasca, reteta pas cu pas. Lipii libaneze Man’ouche.

Daca va place bucataria arabeasca, cu siguranta ati auzit de lipiile cu za’atar sau Man’ouche, cum se numesc in Liban.

Aluatul il puteti folosi si la alte retete, cu diferite topping-uri, le puteti prepara dupa gustul vostru. Este un aluat grozav!

Puteti folosi amestec de za’atar din comert sau il puteti prepara acasa din cimbru, chimion, coriandru pudra, seminte de susan prajite, sumac, sare si optional niste fulgi de chili.

Recomand si reteta de pide turceasca

Un aluat pe care l-am preparat de multe ori este aluatul de pizza

aluat de pizza

Ingrediente Painici libaneze cu za’atar

Pentru aluat
300 gr faina
75 ml ulei de masline extra virgin
150 ml apa calduta
un pachet de drojdie uscata (7g) sau 20 g drojdie uscata
1 lingurita de sare

Pentru deasupra
3 linguri de amestec de za’atar (cimbru, chimion, coriandru pudra, seminte de susan prajite, sumac, sare)
5 linguri de ulei de masine extra virgin

Mod de preparare reteta lipii libaneze cu za’atar

Cum se prepara aluatul
Intr-un bol adanc se combina faina si drojdia uscata.
Se face o adancitura la mijloc si se toarna uleiul de masline si apa calduta.
Se adauga sarea si se framanta un aluat elastic.
Se acopera bolul cu un prosop de bucatarie si se lasa deoparte cel putin o jumatate de ora sau pana cand isi dubleaza volumul.
Aluatul se imparte in 4 si se formeaza 4 lipii cu ajutorul sucitorului.

Za’atar-ul se amesteca impreuna cu uleiul de masline si se pune peste lipii.

Se coc in cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru aproximativ 7 minute.

Se servesc cu hummus

hummus

Pofta buna!

Sursa reteta aici.

Print Friendly, PDF & Email
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Comentează folosind contul de Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.