
Hummus reteta traditionala arabeasca de pasta de naut
Hummus este o reteta traditionala din bucataria arabeasca.
Dupa ce ati vazut postarea cum se face tahini, probabil v-ati dat seama ca urmeaza si reteta de hummus, reteta pentru care m-am inspirat de pe site-ul lui Jamie Oliver, adica am mers pe mana sigura.
Hummus este un aperitiv din bucataria araba, o pasta cu naut, tahini, usturoi si ulei de masline. Se prepara foarte usor si este foarte apreciat.
Ingrediente hummus
1 conserva de naut, SunFood
2 linguri tahini
1 catel de usturoi
3 linguri de ulei de masline extra virgin
1-2 linguri suc de lamaie, proaspat stors
sare, dupa gust
boia de ardei Kotanyi
frunze de patrunjel sau coriandru
Mod de preparare reteta hummus
Nautul se clateste cu apa rece si se introduce in recipientul mixerului vertical. Lichidul nu se arunca si pastrati si cateva boabe.
Se adauga tahini, usturoi, ulei de masline, sare si lamaie. La inceput adaugati o lingura de suc de lamaie, apoi daca mai e nevoie mai adaugati. Adaugati cateva linguri din lichidul de la conserva de naut. Mixati si daca mai e nevoie mai adaugati lichid, pana cand obtineti consistenta necesara.
Se pune intr-un bol, se orneaza cu boabe de naut, ulei de masline, boia de ardei si frunze de patrunjel.
Incercati si voi hummus!


2 comentarii
Miva
Tot fasolea bătută-i mai tare… 😀
Mitinita
:)))