Blat de tort cu cacao pufos reteta de baza cu 6 oua
O reteta de baza de care avem nevoie este cea de blat de tort cu cacao. Este reteta care imi reuseste de fiecare data.
Reteta de blat de tort simplu o gasiti aici.
.
Incercati si blatul umed de tort cu cacao, care nu necesita insiropare.
Cand preparati blat de tort cu cacao sa aveti ingredientele la temperatura camerei, iar cand adaugati faina la albusuri, sa faceti o miscare circulara, de sus in jos, ca sa isi pastreze volumul. Faina si cacaoa se vor cerne. Apa se poate inlocui cu lapte.
Ingrediente Blat de tort cu cacao
175 gr faina
25 g cacao
6 oua
6 linguri de ulei
6 linguri de apa
150 gr zahar
1 praf de copt
un praf de sare
Mod de preparare reteta Blat de tort
Preaincalzim cuptorul.
Se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Adaugam zaharul si batem in continuare.
Alternativ, adaugam galbenusurile, uleiul si apa. Se pune un galbenus, o lingura de apa, una de ulei, tot asa pana se termina.
Adaugam faina cernuta, cacao si praful de copt si incorporam cu o miscare circulara, de sus in jos.
Punem compozitia in forma de copt tapetata cu ulei si faina sau foaie de copt si o dam la cuptor.
E gata cand trece testul scobitorii, o introducem in mijloc si iese curata. In primele 5 minute nu se deschide usa cuptorului, altfel blatul se va lasa.
Salvati reteta de blat de tort cu cacao.
Va astept si pe pagina de facebook Carte de Retete.