Prajitura de casa cu rubarba si capsuni
Prajitura de casa cu rubarba si capsuni. Ce este rubarba? Prajitura cu capsuni si rubarba. Prajitura de casa cu capsuni. Reteta de prajitura cu rubarba.
Prajitura cu capsuni si rubarba este o delicatesa. Textura moale a blatului de prajitura se combina de minune cu bucatelele de capsuni zemoase si rubarba coapta, iar glazura delicata de unt si zahar completeaza perfect acest desert delicios.
Este o reteta simpla si accesibila, ideala pentru a fi preparata acasa cu ingrediente naturale si fara conservanti sau aditivi artificiali.
Rubarba aduce o nota acrisoara si usor picanta, care se potriveste de minune cu dulceata si aroma dulce a capsunilor.
Cu siguranta, aceasta prajitura cu capsuni si rubarba va fi un succes garantat la orice ocazie, fie ca este vorba de o petrecere de vara cu prietenii sau doar de un desert dulce pentru familie. Nu ezitati sa incercati reteta si sa va bucurati de gustul imbietor al acestei prajituri
Ce este rubarba?
Rubarba este o planta verde cu tulpina lunga si frunze mari, folosita in special pentru prepararea deserturilor si a gemurilor. Frunzele si tulpina rubarbei au un gust acru, iar compozitia sa include acid oxalic, care poate provoca probleme de sanatate daca este consumat in cantitati mari. Rubarba este cultivata in special in Europa si America de Nord si este apreciata pentru aroma sa distinctiva si proprietatile sale.
O veti mai intalni si sub alte denumiri: rabarbar (Transilvania), revent sau rabarbura.
Ingrediente:
3 oua
un varf de cutit de sare
150 gr zahar
125 gr faina
100 ml smantana fermentata
un zahar vanilat
200 gr rubarba
200 gr capsuni
zahar pudra pentru deasupra
Mod de preparare reteta prajitura de casa cu rubarba si capsuni
Se pregatesc ingredientele si se preincalzeste cuptorul la 180 de grade.
Se curata pielita roz de pe rubarba si se taie in bucatele. Se pune intr-un bol cu o lingura de zahar.
Se spala capsunile si se taie in patru.
Se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu un varf de cutit de sare.
Se adauga zaharu in trei reprize si se mixeaza pana se obtine o bezea tare si lucioasa.
Se adauga galbenusurile si smantana si se amesteca usor cu ajutorul unei spatule.
Se adauga faina si se amesteca cu miscari usoare, circulare, de sus in jos.
Se pune foaie de copt intr-o tava de 20×28 cm si se toarna usor compozitia si se niveleaza.
Se adauga deasupra bucatile de rubarba si capsuni si se da prajitura la cuptor pentru aproximativ 35 de minute la 180 de grade sau pana cand trece testul scobitorii.
Se lasa sa se raceasca pe un gratar.
Se pudreaza cu zahar pudra si se feliaza.
Pofta buna!