Bucataria internationala,  Craciun,  Desert,  Fursecuri,  Pasti,  Retete de sarbatori

Fursecuri cu malai si portocale

Daca vreti niste fursecuri mai altfel, va recomand fursecuri cu malai si portocale, niste fursecuri cu o aroma intensa de portocale si ciocolata si cu o textura crocanta de la malai.
Sunt usor de preparat, daca vreti o aroma si mai intensa, mai puteti adauga si esenta de portocale.
Fursecuri cu malai si portocale pot fi asezate si pe masa de sarbatori, dar sunt perfecte si pentru un desert de weekend sau din timpul saptamanii.

Ingrediente Fursecuri cu malai si portocale

200 g faina
6-7 linguri faina de malai
2 lingurite praf de copt
100 g zahar
1 plic zahar vanilat
coaja de la o portocala
putin suc de portocala, prospat stors
1 ou
125 g unt
100 g ciocolata, taiata bucatele

Mod de preparare reteta Fursecuri cu malai si portocale

Intr-un bol, amestecam untul cu zaharul, apoi adaugam oul.
Se adauga faina, malaiul (intai puneti 6 linguri, daca mai e nevoie, mai adaugati una), praful de copt, zaharul vanilat si coaja de portocala rasa. Se pune si suc de portocale, atat incat sa fie un aluat omogen. Se adauga si bucatile de ciocolata.
Se face un sul din aluat, se acopera cu folie alimentara si se da la frigider, unde se tine pana se raceste. Se poate tine si peste noapte.
Inainte de a face fursecurile, preincalzim cuptorul. Taiem din sul fursecuri de aceeasi grosime, cam jumatate de centimetru si punem in tava.
Se da tava la cuptor si se coc fursecurile cam 10 minute.
Se scot si se lasa sa se raceasca.

Incercati si voi Fursecuri cu malai si portocale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.