Melci cu nuca

melci cu nuca

Melci cu nuca. Melci cu unt si nuca. Rulouri pufoase cu nuca macinata. Rulouri cu nuca si unt.

Rulourile cu nuca sunt un desert delicios, perfect pentru a fi savurat alaturi de o cana de ceai cald. Sunt usor de preparat si pot fi facute cu ingrediente simple, precum faina, zahar, unt si nuca.

Primul pas in prepararea acestor rulouri este sa pregatim aluatul din faina, oua, lapte ulei si zahar.
Dupa ce aluatul a fost framantat, crescut si intins intr-o foaie subtire, se adauga umplutura de nuca si se ruleaza strans. Rulourile sunt apoi taiate in bucati mici si asezate intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Tava este apoi introdusa in cuptorul preincalzit, unde rulourile vor coace pana devin aurii si crocante.

Aceasta reteta traditionala este foarte apreciata pentru gustul sau bogat si textura frageda si ideala pentru a-ti rasfata cei dragi cu ceva dulce si delicios.

Ingrediente:

Pentru aluat:
700 gr faina
300 ml lapte
50 ml ulei
3 oua
15 gr drojdie uscata
80 de de zahar
un varf de cutit de sare
Pentru umplutura:
170 gr de nuca macinata
200 gr de zahar
150 gr de unt

Mod de preparare reteta melci cu nuca

Se amesteca faina cu drojdia si zaharul.
Se framanta, adaugand pe rand ouale, sarea, uleiul si laptele.
Aluatul se pune la dospit intr-un loc cald, ferit de curent.
Dupa ce aluatul si-a dublat volumul, se intinde pe masa de lucru sub forma de dreptunghi mare.
Se amesteca ingredientele pentru umplutura si se intind pe toata suprafata aluatului.
Se ruleaza pana cand se obtine un rulou mare.
Se taie ruloul in bucati de marimi egale si se aseaza in tava, unde se mai lasa putin ca sa creasca.
Se da tava la cuptorul preincalzit, pentru aproximativ 35 de minute la 180 de grade.
Se scot din cuptor, se lasa sa se raceasca si se servesc.

recomand si aceste retete:

Rulouri cu nuca, unt si scortisoara

Rulouri cu nuca

Melci cu dovleac, scortisoara si nuci

Melci cu dovleac

Rulouri cu scortisoara

paine spirala

Print Friendly, PDF & Email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.