Chifle cu faina integrala

Chifle cu faina integrala

120 min

simplu

8 portii

Chifle cu faina integrala. Reteta de chifle pufoase cu faina integrala. Chifle integrale. Chifle pufoase pentru burgeri cu faina integrala.

Ai facut vreodata chifle de casa? Daca nu, atunci trebuie sa o faci cat mai repede. Sunt de o mie de ori mai bune decat cele din comert si vor face burger-ul mult mai delicios. Sunt usor de facut si pot fi folosite si la diferite sandvisuri.

De cand am facut chifle de casa, am stiut ca pentru burgeri nu voi mai cumpara niciodata chifle. Si daca obisnuiti sa faceti acasa burgeri, atunci stiti ca veti avea nevoie de niste chifle bune.

Am pastrat aceleasi cantitati ca si la chiflele cu faina alba, s-ar putea sa mai fie nevoie de putina apa, dar trebuie adaugat doar cat sa se poata lucra cu aluatul.

Se pot folosi fie 25 gr de drojdie proaspata, fie 7 gr de drojdie uscata (un plic).

Chifle cu faina integrala

Timp de preparare5 mins
Timp de gatire20 mins
51 hr 30 mins
Timp Total2 hrs

Ingrediente

  • 550 gr faina
  • 350 ml apa calduta
  • 25 gr drojdie proaspata
  • 1 ou
  • 3 linguri unt topit si racit
  • 1 lingura zahar
  • 1 ½ lingurita sare
Categorie: Paine
8
Portii: 8

Mod de preparare reteta chifle cu faina integrala

Se pregatesc ingredientele.
Drojdia se lichefiaza, se adauga zaharul si apa calduta si se lasa deoparte 5 minute.

Se adauga faina si oul si se framanta aluatul la mixer sau cu mana.
Se adauga untul si sarea si se mai framanta putin, pana cand aluatul formeaza o minge rotunda.
Daca mai e nevoie sa adaugati faina, mai puneti cate putin, dar nu exagerati.

Se acopera bolul si se lasa intr-un loc ferit de curent, pana cand aluatul isi dubleaza volumul.
Dupa ce a dospit, se imparte in 8 bucati de marime egala.

Chifle cu faina integrala

Se ia fiecare bucata si se modeleaza.
Se aseaza in tava si se lasa la crescut o ora sau pana cand si-au dublat volumul.
Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade.
Fiecare chifla se unge cu pensula cu lapte si se presara seminte.

Chifle cu faina integrala

Se da tava la cuptor si se tin cam 20 de minute sau pana cand s-au rumenit.

Chifle cu faina integrala

Pofta buna!

Daca le incercati, va astept cu ele pe Instagram.

Va mai recomand sa incercati si:

Print Friendly, PDF & Email
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

Comentează folosind contul de Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Recipe Rating




Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.