
Gogosi glazurate reteta americana de gogosi Donuts
Daca esti in cautarea unei retete de gogosi americane glazurate care sa fie usor de facut si extrem de delicioase, ai ajuns in locul potrivit! Aceste donuts sunt un desert clasic si foarte popular, perfect pentru mic dejun, gustari sau chiar ca desert pentru petreceri.
Gogosi glazurate, o reteta de gogosi pe gustul tuturor! Mai ales a celor mici. Seamana cu gogosile americane si le puteti glazura in fel si chip. La reteta de am folosit o glazura clasica cu zahar pudra, dar mai puteti folosi si ciocolata topita.
Din reteta de ies cam 20 de bucati, dar depinde si de cat de mari sau groase le faceti.
Daca v-a placut reteta, incercati si gogosi americane sau gogosi la cuptor.
Daca vrei o textura mai pufoasa, poti adauga o lingurita de bicarbonat de sodiu in aluat.
Poti adauga cacao in glazura pentru o varianta mai intensa de gust.
In loc de glazura simpla, poti incerca o glazura cu ciocolata sau una cu fructe pentru un plus de aroma.
Aceste gogosi americane glazurate sunt perfecte pentru orice ocazie, iar combinatia de aluat pufos si glazura dulce le face irezistibile! Daca vrei sa le personalizezi, poti adauga toppinguri precum nuci, ciocolata sau chiar fructe de padure.
Ingrediente gogosi
500 g faina
225 ml lapte caldut
1 ou
80 g zahar
100 g unt la temperatura camerei
7 g drojdie uscata sau 25 g drojdie proaspata
un varf de cutit de sare
ulei pentru prajit
Pentru glazura
150 g zahar pudra
3-4 linguri de lapte
Pentru ornat
bombonele, nuca de cocos
Mod de preparare reteta gogosi glazurate
Intr-un bol se pune laptele caldut, drojdia si o lingura de zahar. Se lasa deoparte 5 minute.
Intr-un bol mai mare se pune faina si restul de zahar.
Se adauga laptele cu drojdie.
Se amesteca, apoi se adauga oul si untul. Se adauga sarea.
Se framanta un aluat elastic.
Se acopera bolul si se lasa aluatul la crescut pana isi dubleaza volumul.
Se intinde o foaie de 1 cm. Se taie gogosile cu o forma rotunda sau cu un pahar.
Se lasa deoparte 30 de minute, ca sa mai creasca.
Se pune tigaia pe foc si se adauga uleiul. Se lasa sa se infierbante bine, apoi se prajesc pe rand gogosile.
Se scot pe servetele absorbante.
Glazura
Zaharul pudra se amesteca cu laptele.
Gogosile se inmoaie pe o parte in glazura, apoi se orneaza.
Gogosi glazurate sunt delicioase!
Va astept si pe pagina de facebook Carte de Retete.

