gogosi la cuptor
Aluaturi,  Aluaturi dulci,  Desert,  Pentru copii,  Retete romanesti

Gogosi la cuptor – reteta usor de pregatit pentru o gustare delicioasa

Gogosi la cuptor. Reteta gogosi. Gogosi sanatoase. Gogosi pufoase. Desert rapid. Reteta de desert. Gogoi fara ulei. Retete pentru copii. Gogosi pentru micul dejun. Retete rapide si delicioase.

O reteta delicioasa si sanatoasa pentru iubitorii de deserturi. Aceste gogosi pufoase sunt o alternativa perfecta la gogosile prajite, fiind coapte la cuptor pentru un gust mai usor si mai putin gras. Prepararea este simpla si rapida, folosind ingrediente de baza precum faina, oua, lapte si drojdie. Gogosile la cuptor pot fi umplute cu diverse creme, marmelade sau ciocolata, oferind astfel o varietate de arome si texturi. Ideal de servit la micul dejun, ca gustare sau la petreceri, aceste gogosi sunt apreciate de intreaga familie. In plus, aceste gogoși sunt ideale pentru cei care doresc sa evite prajelile, dar care nu vor sa renunte la gustul delicios al unui desert pufos.

gogosi la cuptor

Gogosile la cuptor sunt o alternativa mai sanatoasa la gogosile prajite in ulei, pastrand acelasi gust delicios si pufos. Aceasta reteta simpla si rapida este perfecta pentru o gustare de dimineata sau pentru a surprinde familia cu un desert delicios.

Din cartea „24 de aluaturi dulci si sarate” de Laura Adamache am mai preparat briose finlanedeze si coronita cu ciocolata, asa ca a fost foarte firesc sa incerc si gogosi la cuptor.

gogosi la cuptor

Ingredinte

500 g faina
225 ml lapte caldut
1 ou
80 g zahar
100 g unt la temperatura camerei
25 g drojdie proaspata
coaja de la o portocala
un varf de cutit de sare
Pentru uns
100 g unt topit
100 g zahar
scortisoara

 

Mod de preparare reteta gogosi la cuptor

Se prepara mai intai maiaua. Drojdia lichefiata si o lingura de zahar se adauga la laptele caldut si se lasa deoparte 5 minute.

Intr-un bol se pune faina cernuta, restul de zahar, coaja de portocala si se adauga maiaua. Se framanta si se adauga oul si untul. La sfarsit se adauga si sarea. Se framanta un aluat elastic. Se lasa deoparte, acoperit, intr-un loc ferit de curent, pana isi dubleaza volumul.

Pe masa de lucru presaram faina si intindem aluatul intr-o foaie de app 2 cm. Taiem cu o forma rotunda si punem gogosile in tava, unde le lasam sa dospeasca o jumatate de ora.

Se da tava la cuptorul preincalzit, cam 10-15 minute. Se scot din cuptor, se ung cu untul topit si se tavalesc prin zahar cu scortisoara.

Gogosile la cuptor sunt o reteta simpla si delicioasa care poate fi preparata usor acasa, fara a fi nevoie de prajire. Cu doar cateva ingrediente de baza, poti crea un desert pufos si aromat, perfect pentru orice ocazie. Incearca aceasta reteta si bucura-te de o gustare sanatoasa si gustoasa!

RECOMAND SI ACESTE RETETE DE GOGOSI:

Gogosi rapide si pufoase cu lingura – reteta cu iaurt

Gogosi rapide si pufoase cu lingura

Gogosi pufoase – reteta delicioasa si usoara

gogosi pufoase

Gogosi rasucite

Gogosi rasucite

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.