Tort cu blat umed de cacao si crema de frisca
Tort cu blat umed de cacao si crema de frisca cu aroma de rom si migdale este un tort ce nu necesita insiropare.
Azi incepem un nou concurs. Am pregatit o reteta de tort cu ingrediente pentru prajituri Dr. Oetker.
Prepara reteta ta de tort alaturi de ingredientele Dr. Oetker folosite, posteaza pe pagina ta de facebook alaturi de #impartecevabun si #tortcartederetete si intri in concurs.
Castiga cine strange cele mai multe like-uri pana la data de 21 martie. Premiul va fi un robot de bucatarie.
Detaliile concursului le gasiti si pe pagina de facebook Carte de Retete.
Vedeti si reteta de tort Tiramisu.
Ingredinte tort cu blat umed de cacao si crema de frisca
Pentru blatul umed de cacao
200 g faina
250 g zahar
50 g cacao
1 lingurita praf de copt Dr Oetker
1 lingurita bicarbonat de sodiu
2 oua
200 ml lapte
1 lingura de otet
100 ml ulei
200 ml apa fierbinte
1 lingurita esenta de vanilie Dr Oetker
1 lingurita esenta de cafea Dr Oetker
Pentru crema de frisca
500 ml frisca
2 linguri zahar pudra vanilat Dr Oetker
1 lingurita esenta de rom Dr Oetker
1 lingurita esenta de migdala marocana Dr Oetker
Pentru glazura
1 glazura de ciocolata Dr Oetker
trandafiri si frunze de decor Dr Oetker
Mod de preparare reteta Tort cu blat umed de cacao si crema de frisca
Blatul umed de cacao
Otetul se adauga la lapte si se lasa deoparte 5 minute.
Intr-un bol se pun ingredientele uscate: faina, zaharul, praful de copt, bicarbonatul de sodiu si cacao si se amesteca.
Se amesteca ingredientele lichide: ouale, apa fierbinte, uleiul, laptele si esenta de vanilie si de cafea. Se adauga la ingredientele uscate si se amesteca.
Se pune hartie de copt in forma de tort de 20 cm sau se tapeteaza forma cu ulei si faina.
Se toarna compozitia si se da la cuptorul preincalzit pentru aproximativ 45 de minute la 180 de grade.
Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca si apoi se feliaza.
Crema
Frisca se bate impreuna cu zaharul vanilat.
Se imparte in doua.
O portie se amesteca cu esenta de rom, iar cealalta cu esenta de migdale.
Se aplica pe feliile de tort un strat de frisca cu rom si unul cu migdale.
Se acopera tortul cu frisca.
Glazura
Glazura de ciocolata se topeste in apa fierbinte si se toarna peste tort.
Se orneaza cu trandafiri si frunze.