Baigli cu nuca sau mac cozonac unguresc

Beigli cu nuca sau mac

Baigli cu nuca sau mac. Reteta ungureasca de cozonac.Potcoave cu nuca. Potcoava cu mac. Coarda cu mac. Retete ardelenesti. Reteta beigli cu nuca sau mac.

Daca iti plac cozonacii cu umplutura, atunci baigli sau beigli, cum sunt numiti in limba maghiara sunt perfecti pentru tine. Este un cozonac traditional unguresc cu multa umplutura, sub forma de rulada si care nu are un grad de dificultate ridicat.

Baigli este un cozonac din bucataria maghiara si este foarte popular in Ardeal. Se prepara cu ambele umpluturi si ese nelipsit de pe masa de sarbatotoare.

Din cantitatile de mai jos ies trei baigli cu mac si trei baigli cu nuca.

Ingrediente:

Pentru aluat
1 kg faina
500 gr unt sau margarina
1 ou
150 gr zahar
1 pachetel drojdie proaspata
200 ml lapte caldut
Pentru umplutura:
500 gr mac macinat
150 ml lapte
500 gr zahar
500 gr nuca macinata
100 ml lapte
500 gr zahar
Pentru uns
un galbenus de ou

Mod de preparare reteta baigli cu nuca sau mac

Aluat
Se pregatesc ingredientele.
Laptele caldut se toarna peste drojdia lichefiata.
Se amesteca faina, untul, zaharul si oul.
Se adauga laptele si se framanta un aluat pufos.
Se imparte in 6 bucati de marime egala si se lasa la dospit pana se pregateste umplutura.

Beigli cu mac
Laptele se pune la fiert, cand incepe sa clocoteasca se adauga zaharul si macul.
Se lasa la racit.
Se iau 3 bucati de aluat si se intinde fiecare. Umplutura se imparte in trei parti egale.
Peste fiecare bucata d aluat intins se intinde umplutura, dupa care se ruleaza.
Se impunge fiecare bucata cu furculita, din loc in loc si se unge cu galbenus de ou.
Se coc la foc mic, la cuptorul preincalzit.

Beigli cu nuca
Se procedeaza la fel ca la cel cu mac.

Recomand si aceste retete:

Cozonac Babka insiropat, cu umplutura de ciocolata si nuci

Cozonac leopard – reteta video

Cozonac pufos cu nuca si cacao reteta ca la mama acasa

cozonac pufos cu nuca si cacao reteta pas cu pas

Print Friendly, PDF & Email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.