Cozonac Babka insiropat, cu umplutura de ciocolata si nuci

180 min

mediu

8 portii

Cozonac Babka Cum sa prepari cozonac insiropat cu ciocolata Reteta de cozonac in fasii Cozonac despicat cu ciocolata

Acest cozonac se preparata in bucataria evreiasca si este un cozonac insiropat cu umplutura de ciocolata si nuca.
La noi a avut un mare succes si n-a mai ramas nimic in 24 de ore.
Reteta difera de altele prin faptul ca aluatul se lasa la frigider peste noapte. Cozonacul este dens, insiropat si aromat. Cu greu te poti opri din mancat!

M-am inspirat de aici pentru aceasta reteta.

Incercati si cozonac leopard

Va recomand si reteta de Cozonac floare cu ciocolata

Ingrediente cozonac Babka

Pentru aluat
530 g faina
100 g zahar
2 plicuri de drojdie uscata – 14 g
coaja rasa de la o portocala
3 oua
120 ml lapte
1/3 lingurita sare
150 g unt la temperatura camerei
Pentru umplutura
50 g zahar pudra
30 g pudra cacao
130 g ciocolata cu continut ridicat de cacao
2 linguri zahar
120 g unt
100 g nuci maruntite
Pentru sirop
260 g zahar
160 ml apa

Mod de preparare:

Aluatul pentru cozonacul babka se prepara cu o zi inainte si se dospeste la rece.
Ingredientele pentru aluat, in afara de unt si sare, se introduc in bolul mixerului, la care s-a atasat dispozitivul pentru framantare.

Se amesteca pana se obtine un aluat omogen, apoi se adauga untul si sarea si se framanta 5-10 minute.
Bolul se acopera cu o folie alimentara si se da la frigider peste noapte.

A doua zi se incepe cu prepararea umpluturii.
Ciocolata se poate topi pe baie de aburi sau la cuptorul cu microunde.
Se amesteca toate ingredientele, mai putin nuca macinata, pana se obtine o pasta omogena.

Se scoate aluatul din frigider si se imparte in doua bucati. O parte se pune inapoi in frigider.
Se ia bucata de aluat si se ruleaza sub forma de dreptunghi.

Se aplica jumatate din crema de ciocolata.
Se presara nuca macinata.

Se ruleaza si se taie aluatul in jumatate.

Se impleteste si se aseaza in tava.

Se procedeaza la fel si cu a doua bucata de aluat.
Se lasa la crescut pentru o ora si jumatate.

Se introduc tavile in cuptorul preincalzit si se coc la 180 de grade pentru 30 de minute.

Se prepara siropul de zahar in timp ce cozonacii sunt la cuptor. Apa si zaharul se pun intr-o craticioara si se lasa pe foc pana cand se topeste zaharul.

Se scot cozonacii din cuptor, se lasa deoparte 5 minute si se ung cu siropul de zahar.
Se feliaza si se serveste.

Pofta buna!

Cozonac Babka

Ingredients

  • 530 gr faina
  • 100 gr zahar
  • 2 plicuri drojdie uscata
  • 1 lingura coaja rasa de portocala
  • 3 oua
  • 120 ml lapte
  • lingurita sare
  • 150 gr unt la temperatura camerei
  • 50 gr zahar pudra
  • 30 gr cacao
  • 130 gr ciocolata
  • 2 linguri zahar
  • 120 gr unt
  • 100 gr nuci macinate
  • 260 gr zahar
  • 160 ml apa

Instructions

  • Aluatul pentru cozonacul babka se prepara cu o zi inainte si se dospeste la rece.
    Ingredientele pentru aluat, in afara de unt si sare, se introduc in bolul mixerului Kenwood, la care s-a atasat dispozitivul pentru framantare.
    Se amesteca pana se obtine un aluat omogen, apoi se adauga untul si sarea si se framanta 5-10 minute.
    Bolul se acopera cu o folie alimentara si se da la frigider peste noapte.
    A doua zi se incepe cu prepararea umpluturii.
    Ciocolata se poate topi pe baie de aburi sau la cuptorul cu microunde.
    Se amesteca toate ingredientele, mai putin nuca macinata, pana se obtine o pasta omogena.
    Se scoate aluatul din frigider si se imparte in doua bucati. O parte se pune inapoi in frigider.
    Se ia bucata de aluat si se ruleaza sub forma de dreptunghi.
    Se aplica jumatate din crema de ciocolata.
    Se presara nuca macinata.
    Se ruleaza si se taie aluatul in jumatate. Se impleteste si se aseaza in tava.
    Se procedeaza la fel si cu a doua bucata de aluat.
    Se lasa la crescut pentru o ora si jumatate.
    Se introduc tavile in cuptorul preincalzit si se coc la 180 de grade pentru 30 de minute.
    Se prepara siropul de zahar in timp ce cozonacii sunt la cuptor. Apa si zaharul se pun intr-o craticioara si se lasa pe foc pana cand se topeste zaharul.
    Se scot cozonacii din cuptor, se lasa deoparte 5 minute si se ung cu siropul de zahar.
    Se feliaza si se serveste.
Print Friendly, PDF & Email
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

Comentează folosind contul de Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.