
Clatite cu gem
Clatite cu gem. Reteta de baza de clatite. Reteta simpla de clatite. Reteta de baza de clatite. Clatite umplute cu dulceata sau gem.
Chiar daca ai o reteta de baza de clatite, atunci cand vezi una noua, bineinteles ca trebuie s-o incerci. Si ma bucur ca am facut-o, au rezultat niste clatite pufoase si extrem de gustoase. Modul de preparare difera de cel obisnuit prin lasarea compozitiei in frigider pentru doua ore.
Clatitele sunt primul desert pe care le face cineva, chiar inca din copilarie. Mai ales ca este desertul cu care noi am crescut.
Acum sunt motivul principal pentru care am mereu in camara gemuri de casa.
Reteta de clatite pe care o fac cel mai des o gasiti aici
Acestea ies foarte pufoase
Pe langa faptul ca sunt usor de facut, pot fi umplute cu ceva dulce sau sarat. Pot fi preparate si pastrate (fara umplutura) la frigider.
Ingrediente:
3 oua
210 gr faina
300 ml lapte
200 ml apa carbogazoasa
un varf de cutit de sare
o lingura de ulei
un borcan de gem
Mod de preparare reteta clatite cu gem:
Se pregatesc ingredientele.
Intr-un bol se amesteca cu un tel ouale, faina, laptele, apa si sarea.
Se acopera vasul si se da la rece pentru 2 ore.
Se amesteca din nou compozitia, care trebuie sa aiba consistenta smantanii.
Se unge cu ulei tigaia de clatite, se lasa sa se incinga si se toarna compozitie cu polonicul, cat sa acopere fundul tigaii.
Se intoarce tigaia pe partea cealalta, se mai lasa putin si se scoate pe o farfurie.
Se continua cu restul clatitelor, care se vor aseza peste prima.
Se servesc umplute cu gemul preferat. Se pot rula sau impaturi, dupa cum prefera fiecare.
Pofta buna!
Recomand si aceste retete:
Tort de clatite cu frisca, vanilie si visine
Clatite rusesti Oladi reteta de pancakes mici si pufoase

