Gogosi cu lingura
Gogosi cu lingura. Gogosi fara dospire. Gogosi rapide, cu lingura.. Gogosi turnate.
De mult timp aveam aceste gogosi pe lista si ma bucur ca le-am testat. Sunt mult mai rapide decat varianta clasica si foarte delicioase.
Denumirea vine de la modul de preparare, se ia aluat cu lingura si se prajeste. Avem nevoie de ingrediente simple si mereu la indemana. Este cea mai rapida reteta de gogosi.
Ingrediente:
3 oua
1 cana de lapte
2 cani de faina
1/2 plic praf de copt
4 linguri de zahar
1 plic de zahar vanilat
un varf de cutit de sare
ulei pentru prajit
Mod de preparare reteta gogosi cu lingura:
Se pregatesc ingredientele.
Se bat ouale intr-un bol, cu zaharul, sarea si zaharul vanilat.
Se adauga faina si praful de copt si se amesteca.
Se toarna laptele, iar la nevoie inca o jumatate de cana de faina.
Se pune uleiul sa se infierbante intr-o oala sau tigaie.
Se introduce lingura sau lingurita in ulei, se ia aluat si se prajeste in ulei. Se continua pana cand se umple oala sau tigaia.
Gogosile se scot pe servetele absorbante.
Se pudreaza cu zahar si se servesc.
Pofta buna!
Recomand si aceste retete:
Pancakes coreene Hotteok umplute cu zahar brun si scortisoara