Gogosi rasucite
Gogosi rasucite . Gogosi spirala. Reteta de gogosi pufoase.
Din colectia de gogosi, nu trebuiau sa lipseasca nici cele rasucite. Sunt niste gogosi usor de preparat, fiind foarte apreciate de toata lumea. Rar apuca sa se raceasca sau sa mai ramana vreuna pe a doua zi.
Se pot prepara in orice zi a saptamanii, nici nu e nevoie de o ocazie speciala pentru a le savura.
Ingrediente:
550 gr faina alba
7 gr drojdie uscata
80 gr zahar
3 oua
200 ml lapte
5 linguri de ulei
un plic de zahar vanilat
un varf de cutit de sare
ulei pentru prajit
zahar pudra vanilat
Mod de preparare reteta gogosi rasucite:
Se pregatesc ingredientele.
Se cerne faina intr-un bol incapator. Se pune in mijloc laptele caldut, se adauga drojdia uscata si putin zahar.
Se lasa deoparte 5 minute.
Se bat ouale cu zaharul, sarea si zaharul vanilat.
Se pun drojdia si ouale batute peste faina si se amesteca cu o lingura, apoi se framanta cu mana, adaugand putin cate putin uleiul.
Se acopera si se pune intr-un loc ferit de curent pana cand isi dubleaza volumul. Aluatul va fi moale, dar nelipicios.
Dupa ce a crescut, se pune aluatul pe o masa de lucru pe care s-a presarat niste faina.
Se intinde un dreptunghi si se taie fasii.
Din fiecare fasie se intinde un snur, se rasuceste si se impleteste in doua, unind capetele.
Se lasa pe masa de lucru inca 15 minute, acoperite cu un prosop.
Gogosile se prajesc in ulei.
Se rumenesc pe ambele parti.
Se scot pe servetele absorbante si se tavalesc prin zahar pudra vanilat.
Pofta buna!