Bucataria internationala,  Craciun,  Desert,  Pasti,  Prajituri,  Retete de sarbatori

Prajitura suedeza cu ciocolata

Tema de astazi a Inspiration Food Marathon, o initiativa Electrolux pentru bloggerii culinari,este delicii suedeze si eu cum am lipsit de la editia cu ciocolata ,am simtit ca trebuie sa compensez cumva. Si am reusit prin cea mai ciocolatoasa prajitura si de consistenta unui brownie adevarat si care se numeste kladdkaka…ok,puteti sa-i spuneti doar prajitura cu ciocolata daca vreti:))

M-am inspirat de aici,dar am redus cantitatea de zahar si am folosit formele de ceramica Emile Henry (am o manie pentru marca asta) si cand le-am vazut in farfurie eram in dilema. Oare chiar trebuie sa le impart cu restul familiei sau sa fac cumva sa nici nu stie ca au existat vreodata?

prajitura3

Ingrediente Prajitura suedeza cu ciocolata

(unitatea de masura cup-ul ,echivalentul unei cani de 200 ml)
1/2 cup faina
1/2 cup cacao
3/4 cup zahar
un varf de cutit de sare
2 oua
1/2 cup unt,la temperatura camerei
1 lingurita de esenta de vanilie

 

Mod de preparare reteta Prajitura suedeza cu ciocolata

Pornim cuptorul la 150 C.
Intr-un bol,punem faina cernuta, sare si cacao. Adaugam ouale,zaharul si amestecam usor.
Punem in bol untul si esenta de vanilie si incorporam in compozitie.
Cu o pensula,ungem forma de copt cu putin ulei si turnam compozitia. Am folosit doua forme cu diametrul de 10 cm fiecare.
Dam formele la cuptor si le tinem cam 30-35 de minute sau pana cand mijlocul prajiturii este stabil.

Decoram cu zahar pudra, mure proaspete sau congelate si frunze de menta. Se serveste cand e caldut sau se pune in frigider peste noapte si se serveste rece.

21 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.