Prajitura cu bezea, nuca si gem
Desert,  Prajituri,  Retete de sarbatori,  Retete romanesti

Prajitura cu bezea, nuca si gem

Prajitura cu bezea, nuca si gem. Prajitura Figaro. Prajitura cu gem. Reteta de prajitura de casa.

In timp ce scriam reteta, mi-am dat seama ca-mi este foarte cunoscuta si bineinteles ca era prajitura Figaro. Doar ca eu am facut-o intr-o tava mai mica, desi o sa raman in continuare la tava aragazului. Vazusem reteta aceasta, fara sa-mi dau seama ca este vorba de aceeasi prajitura. Am redus cantitatea de zahar de la bezea si se poate adauga orice fel de gem acrisor. Cineva a recomandat pasta de macese si stiu ca iese buna si cu zmeura.

Este genul de prajitura pe care ne-o faceau mamele noastre la sfarsit de saptamana. Seamana la gust cu prajitura Jerbo, dar are un mod de preparare mult mai simplu.

Ingrediente

Pentru blat:
450 gr faina
200 gr unt
150 gr zahar
6 galbenusuri
1 praf de copt
250 gr smantana
coaja rasa de la o lamaie
Pentru deasupra:
6 albusuri
150 gr zahar
250 gr nuca
un borcan de gem de caise

Mod de preparare reteta Prajitura cu bezea, nuca si gem

Se pregatesc ingredientele. Cuptorul se preincalzeste la 160 de grade.
Nuca se rumeneste in tigaie, se lasa sa se raceasca si se toaca marunt.
Se pregateste blatul.
Se mixeaza untul si zaharul, apoi se adauga galbenusurile. Urmeaza smantana si coaja de lamaie. Se amesteca.

Se adauga faina si praful de copt. Se omogenizeaza.

Se obtine un aluat care se intinde intr-o tava de 37×25 cm, in care s-a pus hartie de copt sau s-a tapetat cu ulei si faina.

Se mixeaza albusurile, se adauga tare si se bat pana cand se intareste bezeaua.
Se adauga nuca tocata, amestecand usor cu o spatula, cu miscari circulare, de sus in jos.
Peste aluat se pune gemul de caise.

Apoi se intinde bezeaua. Deasupra se presara cateva bucati de nuca.

Se da tava la cuptor,la 160 de grade pentru aproximativ 50 de minute.
Se lasa sa se raceasca, se portioneaza si se serveste.
Pofta buna!

Prajitura cu bezea, nuca si gem

Recomand si aceste prajituri de casa:

Prajitura Malai cu visine

Prajitura Malai cu visine

Reteta prajitura Albinita

Reteta prajitura Albinita

Prajitura Alba ca Zapada reteta clasica cu foi cu amoniu

Prajitura Alba ca Zapada

2 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.