
Tarta rustica Galette cu caise
Tarta rustica Galette cu caise. Tarta cu fructe. Desert de vara cu fructe. Tarta rustica cu fructe. Reteta de Galette.
Cand vine vorba de deserturi de vara, tartele rustice sunt in topul listei. Se pot prepara cu visine, caise, capsuni, piersici, nectarine si chiar si cu fructe de padure.
Sunt foarte usor de facut, nu e nevoie sa folosim mixerul si nu trebuie sa arate perfect! Cu cat mai rustica, cu atat mai bine.
Crusta se topeste in gura, iar umplutura e de vis. Dulce si aromata, dar si acrisoara, n-ai cum sa te opresti la doar o felie.
Se poate servi ca atare, direct de pe un tocator de lemn, dar si alaturi de frisca batuta sau de ce nu, inghetata.
Pasii retetei sunt foarte simpli. Se prepara aluatul prin amestecarea ingredientelor. Se intinde pe masa de lucru si se adauga fructele. Se ridica marginile tartei si se da la cuptor.
Pentru o aroma si mai intensa, direct pe aluat se pot adauga si vreo doua linguri de gem de caise.
Ingrediente:
Pentru aluat:
175 gr faina
2 linguri de zahar
100 gr unt rece
60 ml apa
1/4 lingurita sare
Pentru umplutura:
600 gr caise
2 linguri de zahar
2 linguri de amidon
Mod de preparare reteta Tarta rustica Galette cu caise
Se pregatesc ingredientele. Se preincalzeste cuptorul.
Intr-un bol incapator se pune faina, zaharul, untul si sarea. Se amesteca cu degetele, apoi se adauga apa, putin cate putin, pana obtinem un aluat elastic. Se lasa deoparte sa se odihneasca.
Se curata caisele si se taie in sferturi sau bucati. Se amesteca cu cele doua linguri de zahar si cu amidonul.
Pe masa de lucru, se intinde aluatul cu un sucitor.
Se aseaza caisele si se ridica marginile aluatului pentru a forma tarta.
Se da la cuptor la 180 de grade pentru 35-40 de minute sau pana cand e rumenita.
Pofta buna!
Recomand si aceste retete:
Tarta cu lime si lapte condensat reteta fara coacere
Aluat de tarta aluat pentru crusta de tarta


2 comentarii
Melania
Am încercat această rețetă de Galette cu caise și a fost un deliciu pur! Am iubit textura crocantă a crustei și dulceața acrisoară a caiselor. Perfect pentru zilele călduroase de vară. Abia aștept să experimentez și cu alte fructe. Mulțumesc pentru inspirație!
Adina
Cu mare drag!