Ardei umpluti cu carne tocata
Ardei umpluti cu carne tocata. Reteta de ardei umpluti.
Ardei umpluti sunt un preparat delicios si popular din bucataria romaneasca.
Acestia pot fi pregatiti in mai multe moduri, dar de obicei se foloseste un amestec de carne tocata, orez, ceapa si condimente.
Ardeii se curata de seminte si se umplu cu aceasta compozitie, apoi se pun la cuptor sau la fiert. Poti adauga si branza sau legume in umplutura pentru a le da un gust mai intens.
Ardeii umpluti sunt o alegere excelenta pentru masa de pranz sau cina si pot fi serviti cu sos de rosii sau smantana.
Ingrediente:
500 gr carne tocata amestec
6-7 ardei grasi
50 gr orez
1 ceapa alba
1 morcovi
1 conserva de rosii
3 linguri de pasta de tomate
marar, patrunjel verde
sare si piper
Mod de preparare reteta Ardei umpluti cu carne tocata
Se pregatesc ingredientele.
Se scoate cotorul ardeilor si se curata. Se pastreaza „capacul”.
Ceapa si morcovii se curata si se dau pe razatoare.
Orezul se spala. Patrunjelul si mararul se spala si se taie marunt.
Intr-un bol se pun legumele, carnea tocata, pasta de tomate, orezul, ierburile, sarea si piperul.
Se amesteca pana obtinem o compozitie omogena.
Se umplu ardeii cu compozitia de carne. Se pune „capacul”.
Se pun la fiert intr-o oala, se acopera cu apa amestecata cu bulion. Deasupra se toarna si conserva de rosii sau se pun felii de rosii.
Se dau la fiert pentru aproximativ o ora.
Se pot prepara si la cuptor, la 180 de grade, pentru 60-90 minute.
Pofta buna!
Recomand si aceste retete:
Sarmale de post in foi de hrean
Ardei copti cu smantana reteta simpla moldoveneasca