hiftele pufoase la airfryer
Air Fryer/Friteuza cu aer cald,  Aperitiv,  Craciun,  Mâncăruri cu carne,  Pasti,  Porc,  Retete de sarbatori

Chiftele pufoase la airfryer

Chiftele pufoase la airfryer. Chiftele de porc la friteuza cu aer cald. Chiftele la airfryer.

Chiftelele sunt un preparat delicios si apreciat de multi, iar pregatirea lor la este o optiune sanatoasa si rapida. Datorita tehnicii de gatire cu aer cald, chiftelele vor fi crocante si gustoase, fara a fi prajite in ulei.

hiftele pufoase la airfryer

In acest ghid, vom da cateva sfaturi si indicatii despre cum sa pregatiti chiftelele la friteuza cu aer cald pentru a obtine rezultate perfecte.

Pasul 1: Alegerea ingredientelor potrivite. Pentru a pregati chiftelele la friteuza cu aer cald veti avea nevoie de carne, paine, usturoi, sare si piper.

Pasul 2: Formarea chiftelelor. Amestecati ingredientele pana cand obtineti o compozitie omogena. Modelati chiftelele in forma rotunda sau alungita, in functie de preferinte.

Pasul 3: Pregatirea friteuzei cu aer cald. Daca doriti, puteti sa preincalziti friteuza cu aer cald conform instructiunilor de utilizare, la temperatura potrivita pentru gatirea chiftelelor. Eu le pun direct, sarind peste acest pas.

Pasul 4: Gatirea chiftelelor.. Asezati chiftelele in cosul friteuzei cu aer cald, asigurandu-va ca nu sunt asezate una peste alta. Gatiti chiftelele timp de aproximativ 15-20 de minute, intorcandu-le pe jumatatea timpului, pentru a se gati uniform si a deveni crocante.

Pasul 5: Servirea. Scoateti chiftelele din friteuza cu aer cald si lasati-le sa se odihneasca cateva minute inainte de a le servi. Acestea pot fi savurate ca atare sau alaturi de o garnitura de cartofi prajiti sau salata.

In concluzie, pregatirea chiftelor la friteuza cu aer cald este o modalitate simpla si sanatoasa de a savura acest preparat delicios. Urmati pasii de mai sus si fiti asigurati ca veti obtine chiftele crocante si gustoase, fara a fi prajite in ulei. Pofta buna!

Ingrediente

500 gr carne tocata de porc
3-4 felii de paine
4-5 catei de usturoi
sare si piper, dupa gust

Mod de preparare reteta Chiftele pufoase la airfryer

Se pregatesc ingredientele.
Se pune painea la inmuiat in apa.
Intr-un bol se pune carnea tocata, usturoiul zdrobit, sarea si piperul.

Se adauga painea scursa bine de apa si se incorporeaza bine ingredientele.
Se poate framanta cateva minute.

Se formeaza bilute de marime egala.

Se pun in cosul airfryer-ului, avand grija sa nu se suprapuna.

chiftele pufoase la airfryer

Se seteaza pe 205 grade pentru 18 minute (imi plac sa fie mai rumenite).

chiftele pufoase la airfryer

La jumatatea timpului se scutura cosul ca sa se prajeasca uniform.
Se scot si se servesc cu garnitura preferata.

chiftele pufoase la airfryer
Pofta buna!

recomand si aceste retete:

Falafel reteta de chiftele arabesti din naut

falafel

Drob de pui reteta cu carne tocata, ficat si verdeata

drob de pui

Coaste de porc la cuptor

Coaste de porc la cuptor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.