Chiftele pufoase la airfryer
Chiftele pufoase la airfryer. Chiftele de porc la friteuza cu aer cald. Chiftele la airfryer.
Chiftelele sunt un preparat delicios si apreciat de multi, iar pregatirea lor la este o optiune sanatoasa si rapida. Datorita tehnicii de gatire cu aer cald, chiftelele vor fi crocante si gustoase, fara a fi prajite in ulei.
In acest ghid, vom da cateva sfaturi si indicatii despre cum sa pregatiti chiftelele la friteuza cu aer cald pentru a obtine rezultate perfecte.
Pasul 1: Alegerea ingredientelor potrivite. Pentru a pregati chiftelele la friteuza cu aer cald veti avea nevoie de carne, paine, usturoi, sare si piper.
Pasul 2: Formarea chiftelelor. Amestecati ingredientele pana cand obtineti o compozitie omogena. Modelati chiftelele in forma rotunda sau alungita, in functie de preferinte.
Pasul 3: Pregatirea friteuzei cu aer cald. Daca doriti, puteti sa preincalziti friteuza cu aer cald conform instructiunilor de utilizare, la temperatura potrivita pentru gatirea chiftelelor. Eu le pun direct, sarind peste acest pas.
Pasul 4: Gatirea chiftelelor.. Asezati chiftelele in cosul friteuzei cu aer cald, asigurandu-va ca nu sunt asezate una peste alta. Gatiti chiftelele timp de aproximativ 15-20 de minute, intorcandu-le pe jumatatea timpului, pentru a se gati uniform si a deveni crocante.
Pasul 5: Servirea. Scoateti chiftelele din friteuza cu aer cald si lasati-le sa se odihneasca cateva minute inainte de a le servi. Acestea pot fi savurate ca atare sau alaturi de o garnitura de cartofi prajiti sau salata.
In concluzie, pregatirea chiftelor la friteuza cu aer cald este o modalitate simpla si sanatoasa de a savura acest preparat delicios. Urmati pasii de mai sus si fiti asigurati ca veti obtine chiftele crocante si gustoase, fara a fi prajite in ulei. Pofta buna!
Ingrediente
500 gr carne tocata de porc
3-4 felii de paine
4-5 catei de usturoi
sare si piper, dupa gust
Mod de preparare reteta Chiftele pufoase la airfryer
Se pregatesc ingredientele.
Se pune painea la inmuiat in apa.
Intr-un bol se pune carnea tocata, usturoiul zdrobit, sarea si piperul.
Se adauga painea scursa bine de apa si se incorporeaza bine ingredientele.
Se poate framanta cateva minute.
Se formeaza bilute de marime egala.
Se pun in cosul airfryer-ului, avand grija sa nu se suprapuna.
Se seteaza pe 205 grade pentru 18 minute (imi plac sa fie mai rumenite).
La jumatatea timpului se scutura cosul ca sa se prajeasca uniform.
Se scot si se servesc cu garnitura preferata.
recomand si aceste retete:
Falafel reteta de chiftele arabesti din naut