drob de pui
Aperitiv,  Mâncăruri cu carne

Drob de pui reteta cu carne tocata, ficat si verdeata

Drob de pui. Reteta de drob pentru Pasti. Drob pentru Pasti. Cum se face drobul de pui.

Pentru cei care nu indragesc carnea de miel, dar tot vor preparate traditionale pe masa de Pasti, recomand drobul de pui , usor de preparat si foarte bun la gust.
Reteta o puteti pregati si cu alta ocazie, nu doar de Pasti. E un aperitiv potrivit pentru orice ocazie festiva si il puteti pune chiar si la pachet.

Drob de pui este o alternativa usoara si gustoasa la clasicul drob de miel, perfecta pentru cei care prefera carnea de pui sau doresc o varianta mai usoara pentru masa de Paste. Aceasta reteta este simpla, aromata si potrivita pentru intreaga familie.

  • Poti adauga si un ou fiert in mijloc pentru un aspect mai special.

  • Daca vrei un drob mai cremos, poti inlocui pesmetul cu o felie de paine inmuiata in lapte.

  • Serveste-l alaturi de mustar sau ridichi pentru un gust autentic de sarbatoare.

Incercati si reteta de drob de vita sau  drob de miel 

Ingrediente drob de pui

10 oua
1 ceapa
1 lingurita sare
1/2 lingurita piper negru,proaspat macinat
1 kg carne tocata de pui
500 g ficat de pui
4 legaturi ceapa verde
4 legaturi leurda
2 legaturi marar proaspat

Mod de preparare reteta drob de pui

Se curata ficatul de pui si se opareste.

drob de pui2

Ceapa alba se curata, se taie cubulete si se caleste.

drob de pui1

Se curata ceapa verde si leurda si se adauga la ceapa.

Separat calim si carnea tocata de pui.

Ficatul de pui se scoate din apa, iar dupa ce se raceste se toaca marunt sau la robot.

Se adauga amestecul de ceapa calita la ficat, peste care adaugam si carnea calita.

drob de pui3

Se adauga si mararul curatat si tocat, impreuna cu 8 oua. Condimentam cu sare si piper si amestecam bine totul.

drob de pui4

Batem un ou, il punem intr-o tava.

drob de pui5

Se pune in tava si amestecul pentru drob.

drob de pui6

Deasupra drobului mai adaugam inca un ou batut si il intindem cu mana peste toata suprafata.

Se baga tava in cuptorul preincalzit si se lasa cam 45 de minute, intai la foc mare apoi mai scazut. Este gata dupa ce nu mai joaca mijlocul.

Drob de pui7

Se scoate tava din cuptor, lasam sa se raceasca si feliem.

drob de pui8

Drobul de pui este un preparat versatil, care poate fi adaptat dupa preferintele fiecaruia. Incearca aceasta reteta simpla si savuroasa si bucura-te de momentele petrecute alaturi de cei dragi.

Va astept si pe pagina de facebook Carte de Retete.

RECOMAND SI ACESTE RETETE:

Oua de Pasti vopsite natural

oua de pasti vopsite natural

Friptura de miel la cuptor reteta traditionala de Pasti

friptura de miel la cuptor

Rulada aperitiv cu verdeata, sunca si crema de branza

rulada aperitiv

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.