Drob de pui reteta cu carne tocata, ficat si verdeata

drob de pui

Pentru cei care nu indragesc carnea de miel, dar tot vor preparate traditionale pe masa de Pasti, recomand un drob de pui. Usor de preparat si foarte bun la gust.
Reteta de drob de pui o puteti pregati si cu alta ocazie, nu doar de Pasti. E un aperitiv potrivit pentru orice ocazie festiva si il puteti pune chiar si la pachet.

Deci, treceti si voi un drob de pui pe lista pentru sarbatori?

Incercati si reteta de drob de miel.

Ingrediente drob de pui

10 oua
1 ceapa
1 lingurita sare
1/2 lingurita piper negru,proaspat macinat
1 kg carne tocata de pui
500 g ficat de pui
4 legaturi ceapa verde
4 legaturi leurda
2 legaturi marar proaspat

Mod de preparare reteta drob de pui

Se curata ficatul de pui si se opareste.

drob de pui2

Ceapa alba se curata, se taie cubulete si se caleste.

drob de pui1

Se curata ceapa verde si leurda si se adauga la ceapa.

Separat calim si carnea tocata de pui.

Ficatul de pui se scoate din apa, iar dupa ce se raceste se toaca marunt sau la robot.

Se adauga amestecul de ceapa calita la ficat, peste care adaugam si carnea calita.

drob de pui3

Se adauga si mararul curatat si tocat, impreuna cu 8 oua. Condimentam cu sare si piper si amestecam bine totul.

drob de pui4

Batem un ou, il punem intr-o tava.

drob de pui5

Se pune in tava si amestecul pentru drob.

drob de pui6

Deasupra drobului mai adaugam inca un ou batut si il intindem cu mana peste toata suprafata.

Se baga tava in cuptorul preincalzit si se lasa cam 45 de minute, intai la foc mare apoi mai scazut. Este gata dupa ce nu mai joaca mijlocul.

Drob de pui7

Se scoate tava din cuptor, lasam sa se raceasca si feliem.

drob de pui8

Incearca si tu reteta de drob de pui.

Va astept si pe pagina de facebook Carte de Retete.

Print Friendly, PDF & Email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.