Bastonase pizza cu aluat de foietaj, salam si cascaval
Bastonase pizza este o gustare rapida, pe care oricine o poate prepara. Daca vreti ceva diferit de clasicele saratele, aceasta e reteta perfecta!
Imi place sa lucrez cu aluatul de foietaj, se poate folosi la prepararea unor gustari rapide, fie ele dulci sau sarate. De aceea, cand fac cumparaturile, ma asigur ca pun in cos si cateva pachete cu aluat de foietaj congelat.
Bastonase pizza va vor scoate din incurcatura cand va treziti la usa cu musafiri neasteptati. Aluatul de foietaj se dezgheata destul de repede si il puteti folosi sub forma de saratele, bastonase dulci, strudel, placinte, etc.
Ideea am vazut-o la Cristina, de la ea am invatat sa fac si alte preparate cu foietaj.
Incearca si hummus.
Ingredinte Bastonase Pizza
un aluat de foietaj 400 g
cateva felii de salam
ketchp sau pasta de tomate
condiment pentru pizza sau oregano
cascaval ras
Mod de preparare reteta Bastonase Pizza
Preincalzim cuptorul.
Pe masa de lucru presaram faina. Intindem foietajul.
Cu o lingura, punem ketchup sau pasta de tomate pe toata suprafata aluatului.
Punem condimentul, salamul si cascavalul ras si taiem aluatul in fasii lungi de 2 cm.
Taiem in bastonase de 8-10 cm si rasucim fiecare bucata.
Punem bastonasele in tava si se da tava la cuptor cam 15 minute.
Incercati si voi Bastonase Pizza.