Aperitiv,  Bucataria internationala,  Legume

Sandvis cu vinete si feta

Sandvis cu vinete si feta este u sandvis pe care il recomand cu mult mult drag si pe care as vrea sa il gasesc pe meniurile cafenelelor. Perfect pentru o gustare usoara si asa de delicios ca iti vine sa te lingi pe degete. De data aceasta am prajit feliile de vinete la cuptor, dar cu siguranta sunt foarte bune facute si pe gratar.

M-am inspirat de la Jamie Oliver si este unul dintre cle mai bune sandvisuri incercate vreodata, deci nu pot decat sa recomand reteta de sandvis cu vinete si feta.

Ingrediente sandvis cu vinete si feta

1 vanata mica
1 lingura de ulei de masline (am pus extra virgin)
2 linguri de maioneza
un catel de ustoroi,pisat
2 felii de paine
1 rosie de gradina,feliata
branza feta sau telemea,maruntita
frunze de busuioc proaspete
piper negru proaspat macinat
sare de mare

Mod de preparare reteta sandvis cu vinete si feta

Vanata se taie in felii longitudinale. Eu nu am decojit vanata,am taiat numai putin de la capete.
Se ung feliile de vinete cu uleiul de masline si se da tava la cuptor.
Cand s-au rumenit se intorc pe partea cealalta. Se scot din cuptor dupa ce s-au rumenit.
Se taie rosia in felii rotunde.
Se prajesc feliile de paine la prajitor sau in cuptor.
Se amesteca maioneza cu usturoiul pisat si se ung feliile de paine cu acest sos.
Se asambleaza sendvisul: se adauga feliile de vinete,de rosii,se presara feta maruntita,se adauga busuiocul si se condimenteaza cu sare si piper.

Incercati si voi sandvis cu vinete si feta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.