Ghisman. Cum se prepara placinta dobrogeana cu iaurt. Reteta de ghisman sau ghismana. Cum se face Corasla. Placinta traditionala dobrogeana.
Acum ceva timp am auzit de o placinta dobrogeana numita Ghisman sau Ghismana si am cautat sa vad cum se prepara. M-am oprit la reteta aceasta, am pregatit-o si acum v-o arat si voua. Nu de alta, dar nu trebuie ratata!
Este o reteta ieftina si foarte usor de preparat si, de obicei, avem ingredientele in casa. Atat de simpla, ca oricine o poate pregati. Intr-o ora este gata!
Am folosit la reteta iaurt de baut, dar puteti folosi iaurt simplu, kefir, sana sau lapte batut. Am adaugat o lingura de zahar, cum spunea reteta, dar daca vreti o placinta mai dulce, mai puteti adauga.
De asemenea, se poate prepara si o placinta sarata renuntand la lingura de zahar si adaugand branzeturile preferate.
Reteta consta din pregatirea ingredientelor, amestecarea ingredientelor si turnarea compozitiei in tava.
Urmeaza coacerea, apoi racirea si servirea. O reteta care este gata intr-o ora!
Am servit-o simpla, cu gem de afine si cu zahar pudra vanilat. Ultima varianta mi-a placut cel mai mult.
Va recomand si placinta creata sau placinta virus
Si placinta cu iaurt si visine este foarte delicioasa!
Ghisman reteta de placinta traditionala dobrogeana
- 500 ml iaurt de baut
- 3 oua
- 180 gr faina
- 1 lingura zahar
- unt sau ulei pentru uns vasul
Mod de preparare reteta Ghisman
Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade.
Se pregatesc ingredientele.
Intr-un bol, se amesteca iaurtul cu zaharul si ouale. Se incorporeaza faina.
Se ia un vas de marime mica (20×20 cm) si se unge cu unt sau cu ulei.
Se adauga compozitia si se introduce vasul in cuptor.
Placinta se coace la 180 de grade pentru 40-45 de minute sau pana cand incepe sa se rumeneasca.
Se lasa sa se raceasca.
De luat aminte ca desi este inalta cand o scoatem din cuptor, dupa ce se raceste, se va lasa.
Se feliaza si se serveste.
Pofta buna!