Ghisman reteta de placinta traditionala dobrogeana

ghisman

60 min

simplu

4 portii

Ghisman. Cum se prepara placinta dobrogeana cu iaurt. Reteta de ghisman sau ghismana. Cum se face Corasla. Placinta traditionala dobrogeana.

Acum ceva timp am auzit de o placinta dobrogeana numita Ghisman sau Ghismana si am cautat sa vad cum se prepara. M-am oprit la reteta aceasta, am pregatit-o si acum v-o arat si voua. Nu de alta, dar nu trebuie ratata!

Este o reteta ieftina si foarte usor de preparat si, de obicei, avem ingredientele in casa. Atat de simpla, ca oricine o poate pregati. Intr-o ora este gata!

Am folosit la reteta iaurt de baut, dar puteti folosi iaurt simplu, kefir, sana sau lapte batut. Am adaugat o lingura de zahar, cum spunea reteta, dar daca vreti o placinta mai dulce, mai puteti adauga.
De asemenea, se poate prepara si o placinta sarata renuntand la lingura de zahar si adaugand branzeturile preferate.

Reteta consta din pregatirea ingredientelor, amestecarea ingredientelor si turnarea compozitiei in tava.
Urmeaza coacerea, apoi racirea si servirea. O reteta care este gata intr-o ora!

Am servit-o simpla, cu gem de afine si cu zahar pudra vanilat. Ultima varianta mi-a placut cel mai mult.

Va recomand si placinta creata sau placinta virus

placinta creata cu branza de vaci

Si placinta cu iaurt si visine este foarte delicioasa!

placinta cu visine si iaurt

Ghisman reteta de placinta traditionala dobrogeana

Timp de preparare15 mins
Timp de gatire45 mins
Timp Total50 mins

Ingrediente

  • 500 ml iaurt de baut
  • 3 oua
  • 180 gr faina
  • 1 lingura zahar
  • unt sau ulei pentru uns vasul
Cuisine: Romania

Mod de preparare reteta Ghisman

Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade.
Se pregatesc ingredientele.

Intr-un bol, se amesteca iaurtul cu zaharul si ouale. Se incorporeaza faina.

Se ia un vas de marime mica (20×20 cm) si se unge cu unt sau cu ulei.
Se adauga compozitia si se introduce vasul in cuptor.

Placinta se coace la 180 de grade pentru 40-45 de minute sau pana cand incepe sa se rumeneasca.
Se lasa sa se raceasca.

ghisman

De luat aminte ca desi este inalta cand o scoatem din cuptor, dupa ce se raceste, se va lasa.

Se feliaza si se serveste.

ghisman

Pofta buna!

Print Friendly, PDF & Email
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...

Comentează folosind contul de Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Recipe Rating




Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.