Prajitura Arlechin
Craciun,  Desert,  Pasti,  Prajituri,  Retete de sarbatori

Prajitura Arlechin – Reteta simpla si delicioasa pentru orice ocazie

Prajitura Arlechin. Prajitura cu foi, gem, rahat si nuca. Prajitura cu foi pentru sarbatori. Reteta de prajitura festiva. Reteta simpla de prajitura cu foi.

Prajitura Arlechin este o alegere perfecta pentru cei care iubesc deserturile cu un aspect spectaculos si un gust pe masura. Cu straturi colorate si un gust echilibrat, aceasta prajitura este ideala pentru mesele festive, dar si pentru momentele in care vrei sa-ti impresionezi familia sau prietenii.

Aceasta delicatesa combina foi fragede cu gem de caise dulce, rahatul aromat si bezea pufoasa cu nuca, creand o textura si un gust deosebit. Glazura de ciocolata deasupra adauga un finisaj decadent, transformand aceasta prajitura intr-o adevarata delectare pentru iubitorii de dulciuri.
Este perfecta pentru copii datorita aspectului sau colorat si se pregateste usor, folosind ingrediente simple pe care le ai deja in bucatarie. Este desertul ideal pentru sarbatori sau zilele de nastere, impresionand atat prin gust, cat si prin prezentare.

prajitura Arlechin

O veti mai intalni si sub denumirea de Domino, o prajitura foarte indragita de familia mea, de data aceasta am inlocuit glazura de galbenusuri cu una de ciocolata.

Din ce se compune prajitura Arlechin

Foi: Baza prajiturii este formata din foi subtiri, fragede si crocante, care ofera o textura placuta si o stabilitate buna pentru celelalte straturi.

Gem de caise: Stratul de gem de caise adauga o nota de dulceata si o aroma fructata, care completeaza perfect foile. Gustul intens al caiselor se imbina armonios cu celelalte ingrediente.

Bezea cu nuca: Deasupra gemului se afla un strat de bezea aerata, preparata cu nuci macinate. Aceasta ofera un contrast placut de texturi, aducand o nota crocanta, dar si o dulceata subtila, datorita zaharului din bezea.

Glazura de ciocolata: Finisajul prajiturii este realizat cu o glazura de ciocolata, care se topeste in gura si confera un aspect elegant. Ciocolata adauga un gust bogat, completand perfect dulceata gemului si a bezelei.

Prajitura Arlechin

Ingrediente necesare pentru prajitura

Ingrediente pentru foi
500 g faina
150 g untura
1 plic drojdie uscata (7 gr)
100 ml lapte
2 oua
4 linguri smantana
Un praf de sare
Ingrediente pentru umplutura
1 borcan mic gem de caise
2 albusuri
150 g zahar
200 g nuca macinata
500 g rahat
Ingrediente pentru glazura
2 linguri de ulei
200 g ciocolata

Mod de preparare reteta prajitura Arlechin

Se incalzeste cuptorul la 180 de grade. Intr-un bol mic, se combina 100 ml lapte caldut cu o lingura de faina, o lingurita de zahar si drojdia. Se lasa compozitia sa stea 5 minute.
Intr-un bol mare, amesteca faina, untura, ouale, smantana, drojdia si sarea. Framanta pana obtii un aluat omogen. Imparte aluatul in patru bucati egale.

Pregateste o tava de aproximativ 25×35 cm, tapetata cu hartie de copt. Intinde prima foaie si aseaz-o in tava.

Peste aceasta, intinde uniform gemul de caise.

Intinde a doua foaie si pune-o peste stratul de gem. Taie rahatul in bucatele mici si aseaza-l peste foaie.

Intinde a treia foaie si aseaz-o in tava. Bate albusurile spuma cu un praf de sare, adauga treptat zaharul si continua sa mixezi pana se dizolva. Incorporeaza nuca macinata in compozitia de albusuri, amestecand usor. Intinde acest amestec peste cea de-a treia foaie.

La final, intinde cea de-a patra foaie si pune-o peste stratul de albusuri.

Coace prajitura in cuptorul preincalzit, la 180°C, timp de 40-45 de minute, pana cand devine aurie la suprafata.

Cat timp prajitura este la cuptor, pe baie de aburi, topeste ciocolata si amesteca cu cele doua linguri de ulei. Toarna peste prajitura racita si uniformizeaza cu un cutit. Deasupra se poate presara nuca de cocos.

Prajitura Arlechin

Sa treceti pe lista de incercat si prajitura Mimoza, un deliciu nelipsit de la sarbatori.

RECOMAND SI ACESTE PRAJITURI:

Prajitura Rudi cu gem de afine – reteta de desert rapid si delicios

Prajitura Snickers cu crema caramel si alune

Prajitura Snickers

Prajitura Figaro cu nuca, gem si bezea

prajitura Figaro

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.