Desert,  Prajituri,  Retete romanesti

Prajitura cu urda si capsuni

Prajitura cu urda si capsuni este un desert delicios si racoritor, perfect pentru zilele calde de vara.

Blatul pufos este preparat din faina, oua, zahar si bicarbonat de sodiu, iar la interior este umplut cu un amestec cremos de urda proaspata, zahar si vanilie. Deasupra, prajitura este decorata cu capsuni proaspete taiate felii sau cu gem de capsuni pentru un gust intens de fructe.

Combinația de texturi si arome intre blatul pufos, crema de urda si dulceata capsunilor fac ca aceasta prajitura sa fie o adevarata explozie de gusturi. Poate fi servita atat la cina cu familia, cat si la o petrecere cu prietenii, fiind un desert sofisticat care va impresiona cu siguranta.

De curand, am aflat cat de bune sunt prajiturile cu urda, asa ca m-am pus pe cautat ceva bun de testat. Am gasit o reteta vintage, o reteta pe care o voi repeta si cu alte fructe.
Nu pot decat sa laud acest desert, o prajitura care mi-a amintit de vacantele la tara.

Ingrediente

100 g zahar
100 g unt
1 baton de
2 oua
300 g urda
250 g faina
1/2 plic praf de copt
varf de cutit de sare
150 ml lapte
100 g capsuni
zahar pudra

prajitura cu urda si capsuni5

Mod de preparare reteta prajitura cu urda si capsuni

Se preincalzeste cuptorul.
Intr-un bol, se amesteca untul cu zaharul, apoi ouale si bobitele de vanilie.
Se adauga urda sfaramata si se mixeaza.
Alternativ se adauga laptele si faina amestecata cu praful de copt si sarea.
In tava de copt de 20×28 cm se pune hartie de copt si se adauga compozitia.
Se aseaza capsunile taiate in jumatate.
Se da tava la cuptor cam 40 de minute sau pana cand scobitoarea iese curata.
Se scoate din cuptor, se lasa sa se raceasca si se pudreaza cu zahar pudra.

prajitura cu urda si capsuni10

recomand si aceste retete:

Prajitura de casa cu rubarba si capsuni

prajitura de casa cu rubarba si capsuni

Prajitura pufoasa cu capsuni reteta simpla si rapida

Prajitura pufoasa cu capsuni

Negresa cu urda si capsuni

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.