Tiramisu clasic desert italian cu mascarpone si piscoturi
Tiramisu clasic, o reteta de care fiecare casa are nevoie. O reteta pe care nu doar gospodinele o prepara, orice incepator va face un tiramisu clasic.
Tiramisu clasic este o reteta simpla a unui desert usor de preparat, cu piscoturi inmuiate in cafea si cu o crema delicioasa cu mascarpone. Este binecunoscut in intreaga lume si este foarte usor de preparat. Chiar si copiii mei pot s-o prepare, fara pic de supraveghere.
Am aceasta reteta dintr-o carte draga mie, „Cooking a commonsense guide”, o carte unde gasesc inspiratii de cate ori am nevoie de o reteta buna.
Tiramisu se poate prepara si sub forma de tort, vedeti aici reteta de tort Tiramisu fara oua, ideal si pentru cei mici.
Daca aveti nevoie de un desert rapid, usor de facut si pe gustul tuturor, aceasta este alegerea perfecta!
Ingrediente tiramisu clasic
500 ml cafea tare, racita
2 oua
60 g zahar pudra
250 g mascarpone
250 ml frisca lichida
16 piscoturi
2 lingurite de cacao
esenta de rom sau de migdale
Mod de preparare reteta tiramisu clasic
Cafeaua si esenta se pun intr-un bol.
Se bate frisca.
Ouale se separa, galbenusurile se mixeaza cu zaharul.
Se adauga mascarpone si se mixeaza pana se amesteca bine.
Se incorporeaza frisca batuta, amestecand usor cu o lingura.
Se bat albusurile spuma si se adauga la compozitie. Se amesteca usor ca sa nu se piarda din volum.
Pregatim tava.
Jumatate din piscoturi se inmoaie in cafea. Nu se tin mult, doar se introduc in cafea si se scot.
Se pun in tava cu partea inmuiata in jos.
Se pune deasupra jumatate din crema si se adauga si celalalt rand de piscoturi. Se adauga restul cremei.
Se pudreaza cu cacao si se da la frigider cel putin doua ore.
Va astept si pe pagina de facebook Carte de Retete.