Desert,  Retete romanesti

Trandafiri din pasta de lapte praf

Trandafiri din pasta de lapte praf se fac relativ usor, iar pentru cei care au un simt artistic si le face placere sa lucreze cu lucruri marunte, le va fi si mai usor.
Nu pot sa fa dau cantitati exacte pentru trandafiri din pasta de lapte praf, aceasta pasta trebuie sa aiba consistenta plastelinei.  Adaugati la inceput putina apa si apoi completati. E mai usor sa adaugati decat sa scoateti.
Daca pasta se usuca, aplicati niste unt sau margarina pe maini si mai framantati putin. Isi va reveni.

Ingrediente Trandafiri din lapte praf

lapte praf
apa
zahar
coloranti

Mod de preparare reteta Trandafiri din pasta de lapte praf

Din apa si zahar se face un sirop ca mierea. Apa sa acopere zaharul si se tine pe foc pana se topeste acesta din urma. Inca nu am incercat, dar probabil se poate folosi si miere.
Dupa ce se raceste siropul se adauga laptele praf cernut, putin cate putin. Putin sirop si cate putin lapte praf  pana se obtine o pasta de consistenta si elasticitatea plastelinei.
Se framanta pana nu se mai lipeste. Daca e prea tare se mai adauga sirop. Daca e prea moale se adauga lapte praf.
Acum se pot adauga colorantii. Daca faceti mai multe culori ,despartiti „plastelina” si colorati  fiecare bucatica in parte.
De aici, chiar e joaca cu plastelina.
Se face un con mic si se pune pe varful unei scobitoare.Acesta va fi bulbul.
Se iau bucatele mici si se fac bilute care vor fi turtite in petale. Se pot face ori intre doua folii de plastic ori cu varful linguritei.Se lasa putin sa se usuce.
Se ataseaza petala pe bulb si se ciupeste putin „varful” pentru un efect mai spectaculos.
In partea opusa se lipeste cealalta petala.
In partea unde se unesc cele doua petale,  se ataseaza a treia.Si tot asa pana se lipesc toate petalele.
Din acelasi aluat se pot face si frunze.
Sper ca va e folositoare reteta cu trandafiri din pasta de lapte praf.
 

4 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.