Prajitura cu visine si cacao
Ce se intampla cand vezi o prajitura pufoasa? Mergi si o prepari! Asa am patit si eu cand am vazut prajitura cu visine si cacao a Oanei.
Se prepara rapid, iar combinatia de visine cu cacao este foarte reusita.
Daca vreti o prajitura mai inalta, folositi o tava mai mica. Tava mea masoara 22×32 cm.
Daca preferati o prajitura mai dulce, puteti amesteca visinele cu zahar inante de a le lasa la scurs.
Ingrediente
6 oua
6 linguri de zahar
6 linguri cu faina
1 lingurita suc de lamaie
2 linguri de cacao
500 g de visine
Mod de preparare reteta prajitura cu visine si cacao
Se scot samburii din visine si se lasa la scurs.
Se separa ouale.
Galbenusurile se bat cu zaharul, pana cand acesta se topeste. Se adauga faina si se amesteca usor.
Albusurile se bat spuma cu sucul de lamaie.
Se amesteca cu o spatula cele doua compozitii, cu o miscare usoara de sus in jos, ca sa nu isi piarda din volum.
Se imparte compozitia in doua, intr-una dintre ele se adauga cacao si se amesteca usor.
Se tapeteaza tava de copt cu hartie de copt sau ulei si faina si se adauga compozitia alba, apoi cea cu cacao si se pun deasupra si visinele.
Se da tava la cuptor si se coace prajitura cam 15-20 sau pana cand iese scobitoarea curata.
Se lasa sa se raceasca si se taie. Se poate orna cu zahar pudra.
3 comentarii
inchirieri autocare
Si visine si cacao trebuie sa fie delicios! Sigur, sigur o voi incerca!
Mitinita
E foarte buna, o recomand 🙂
Eater
Arata foarte bine, cred ca o voi incerca si eu 🙂 !