Tort de morcovi reteta de Carrot Cake

tort de morcovi

Tort de morcovi. Reteta de carrot cake. Tort cu morcovi – carrot cake. Retete cu morcovi. Desert cu morcovi. Cum se prepara carrot cake – tort de morcovi?

Daca auziti de tort cu morcovi sau carrot cake pentru prima data, e posibil sa ridicati sceptic o spranceana. Iar eu va inteleg. E dreptul vostru sa va intrebati ce-o mai fi si asta, tarta cu legume, tocana? Si daca da, atunci de ce ii zice tort?

Sa stiti ca si eu am fost curioasa sa aflu cum au putut ajunge banalii morcovi intr-un tort, si dupa o minima cercetare, am aflat ca gospodinele din Anglia, in incercarea lor de a indulci aluaturile, au inceput sa-i foloseasca in acest scop, in perioada celui de-al Doilea Razboi Mondial. Usor usor, notorietatea tortului cu morcovi a crescut, astazi fiind cel mai popular tort din America. Fain, asa-i? Desi exista si alte variante despre inceputurile acestui tort, dar pe restul va voi lasa sa le descoperiti singuri.

Ce gust are tortul de morcovi?

Contrar asteptarilor, carrot cake nu are gust de morcovi, aromele dominante din el fiind cele date de mixul de condimente. Morcovii au insa rolul lor bine stabilit, indulcind usor si umezind blatul atat cat trebuie. Dar hai sa trecem la treaba, daca v-am convins sa incercati si voi sa faceti un carrot cake. Am preparat acest blat, iar crema de branza am preparat-o dupa gustul nostru.

De-a lungul timpului am incercat diverse retete, fie de blat, blat mare sau chiar si blat umed, care este foarte usor de facut.

Ingrediente necesare
Faina– orice fel de faina alba
Zahar – am folosit o combinatie de zahar alb si brun si am adaugat si zahar vanilat.
Lapte – se poate adauga si lapte vegetal
Bicarbonat de sodiu – este un agent de dospire, alaturi de praful de copt
Sare – scoate in evidenta aromele
Scortisoara – pe langa aceasta am mai adaugat ghimbir, cuisoare si nucsoara
Oua – ca sa lege compozitia
Ulei – am folosit ulei vegetal, orice ulei care nu e aromat este bun
Morcovi – ingredientul de baza al acestei retete
Crema de branza – alaturi de frisca si zahar pudra, pentru crema

Cum se prepara Carrot Cake

Mai intai trebuie sa stiti ca reteta nu este deloc complicata. Blatul este mai simplu de preparat decat cel clasic, unde ouale se separa si trebuie avut grija la volum.

Se preincalzeste cuptorul – la 180 grade si in acest timp putem pregati blatul

Se pregatesc ingredientele si tava de tort -Morcovii se dau pe razatoare, iar tava se tapeteaza cu foaie de copt sau cu faina si ulei.

Se amesteca ingredientele – regula de baza este ca se amesteca ingredientele uscate si apoi cele lichide si la sfarsit se pun impreuna. Se adauga si morcovul ras.

Se coace blatul – e nevoie de 25 minute la 180 de grade. Se poate face si testul cu scobitoarea si daca aceasta iese curata, blatul de gata.

Se prepara crema – este o crema foarte simpla, gata in cateva minute, dar trebuie avut grija sa nu se taie frisca. Neaparat ca aceasta sa fie rece si se pot lasa la frigider bolul si telul. Crema se imparte in trei.

Se asambleaza tortul – destul de simplu si aici. Blatul se taie de doua ori si vor rezulta 3 felii.

Se orneaza – se aplica crema pe toata suprafata si se orneaza cu morcovi din martipan si frunze.

tort de morcovi

Ingrediente

Pentru blat avem nevoie de:
300 gr de morcovi cruzi rasi (pe razatoarea cu solzi mici)
250 gr de faina
100 gr. zahar alb
50 gr. zahar brun
2 plicuri de zahar vanilat
1/2 lingurita de sare
1 lingurita bicarbonat de sodiu
1 lingurita praf de copt
3 oua
100 ml de lapte
130 ml de ulei
2 lingurite de scortisoara
1/2 lingurita de ghimbir pudra
1/2 lingurita de cuisoare pudra
1/4 lingurita nucsoara pudra
Pentru creama avem nevoie de:
600 gr. crema de branza
400 ml. de frisca neindulcita
160 de gr. de zahar pudra (preferabil vanilat)
Pentru decor avem nevoie de:
nuci  maruntite,
morcovi decorativi din zahar sau orice altceva preferati.

Mod de preparare reteta tort de morcovi

Mod de preparare a blatului:
Pregatiti o tava de tort cu diametrul de 20 de cm.
Intr-un bol amestecati faina, praful de copt si bicarbonatul de sodiu, scortisoara, cuisoarele, ghimbirul, nucsoara si zaharul vanilat.

In alt bol, amestecati ouale, zaharul alb si pe cel brun. Turnati ulei si amestecati cu telul compozitia rezultata.
Adaugati continutul bolului cu faina in bolul cu ulei zahar si oua si amestecati vartos.
Turnati laptele si amestecati din nou. In sfarsit incorporati si morcovii in compozitie.

Turnati-o in forma de tort pregatita in prealabil.

Blatul se va introduce in cuptorul preincalzit si se va coace la 180 grade timp de 25 de minute, sau pana trece testul scobitoarei.

Dupa ce s-a copt, scoateti blatul si lasati sa se raceasca.

Modul de preparare al cremei:
Intr-un bol incapator puneti crema de branza si zaharul pudra, apoi amestecati cat sa se combine cele doua.

Frisca rece (trebuie sa stea in prealabil macar 24 de ore la frigider) se toarna peste compozitia de branza cu zahar pudra.
Se amesteca bine cu mixerul pana cand crema se ingroasa.
Grija mare sa nu mixati mai mult decat e nevoie, ca sa nu se taie crema.

Modul de asamblare al tortului:
Blatul se taie de doua ori, obtinand astfel 3 blaturi cu care veti asambla tortul.
Asezati pe un suport de tort primul blat si intindeti o parte din crema pe acesta.

Continuati cu al doilea blat, pe care intindeti din nou crema si tot asa si cu restul blaturilor, pastrand totusi suficienta crema ca sa imbracati tortul.

Bagati tortul la frigider cateva ore. Decorati si voila, carrot cake!

Savurati cu cei dragi si data viitoare faceti din nou.

Recomand si aceste retete:

Tort de clatite cu frisca, vanilie si visine

Tort de clatite

Tort Diplomat cu piersici din compot si fructe tropicale

Tort Diplomat cu piersici si fructe tropicale

Tort de biscuiti cu glazura de ciocolata

tort de biscuiti cu glazura

Print Friendly, PDF & Email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.