cornulete cu crema de branza
Craciun,  Desert,  Retete de sarbatori

Cornulete cu crema de branza si gem de afine

Cornulete cu crema de branza. Cornulete fragede umplute cu gem de afine si branza. Retete de cornulete.

Astazi am pregatit pentru voi o reteta delicioasa si usor de preparat – cornulete fragede umplute cu gem de afine si crema de branza. Nu-i asa ca suna irezistibil?

Aceasta reteta este potrivita pentru platoul de sarbatori sau pentru a impresiona musafirii la o petrecere. Asa ca luati o ceasca de ceai sau o cana de cafea si pregatiti-va sa invatati cum sa faceti cele mai delicioase cornulete.
Vom descoperi impreuna cum putem transforma o simpla reteta de cornulete intr-o experienta culinara memorabila.

Am folosit reteta de cornulete din caietul mamei si pe care am facut-o cu fel si fel de umpluturi. Tot acolo am gasit si reteta de biscuiti spritati.

Daca sunteti amatori de gusturi dulci si sarate in acelasi timp, atunci trebuie sa incercati senzationalele cornulete umplute cu branza si gem de afine.

Ingrediente:

Pentru aluat:
6 linguri de unt, la temperatura camerei
6 linguri de zahar
3 linguri de otet
10 linguri de apa
1 praf de copt
350 gr faina sau cat cuprinde
Pentru crema de branza:
200 gr crema de branza
100 gr zahar
1 galbenus
1 lingurita suc de lamaie
1 lingurita esenta de vanilie
un borcan de gem de afine

Mod de preparare cornulete cu crema de branza:

Se pregatesc ingredientele si se preincalzeste cuptorul la 180 de grade.
Se framanta un aluat din unt, zahar, otet, apa, praf de copt si faina. Daca mai este nevoie, se mai adauga faina pana se obtine un aluat elastic.
Se amesteca bine ingredientele pentru crema de branza.
Se intinde o foaie rotunda si se taie in triunghiuri.

Se aplica crema de branza, iar deasupra se pune un strat de gem de afine.

Se ruleaza fiecare cornulet si se aseaza pe foaia de copt.

Se da tava la cuptor si se coc 20 de minute sau pana cand incep sa se rumeneasca, la 180 de grade.

Se pudreaza cu zahar.

cornulete cu crema de branza
Pofta buna!

recomand si aceste retete:

Fursecuri cu nuca Arici

fursecuri cu nuca Arici

Fursecuri Papucei

Fursecuri Papucei

Bilute Jerbo cu biscuiti, nuca, gem de caise si glazura de ciocolata

Bilute Jerbo

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.