Cartofi taranesti cu afumatura
Cartofi taranesti cu afumatura. Reteta de cartofi taranesti. Cum se prepara cartofii taranesti. Retete ieftine cu cartofi. Retete simple cu cartofi.
Daca esti in cautarea unei retete traditional romanesti si usor de pregatit, atunci trebuie sa incerci reteta de cartofi taranesti cu afumatura. Aceasta reteta este perfecta pentru un pranz sau o cina de duminica, orice ocazie speciala, dar poate fi pregatita si ca o masa delicioasa in timpul saptamanii.
Cartofii taranesti sunt un fel de mancare traditional. Este un preparat usor de facut, are un gust delicios si este foarte satios. Combina ingredientele simple cu o preparare usor de urmat.
Pot fi pregatiti cu orice fel detipuri de afumatura, cum ar fi carnati, kaiser sau pastrama, astfel incat poti experimenta diferite arome. Pot fi preparati pe aragaz, la cuptor sau pe foc de lemne, cum am facut eu.
Aceasta reteta este ideala pentru momentele in care vrei sa surprinzi familia sau prietenii cu un preparat traditional si delicios. Sper ca vei incerca aceasta reteta si vei aduce putin din gustul autentic al bucatariei romanesti in casa ta.
Ingrediente:
1 kg de cartofi
200 g afumatura
1 ceapa alba
3 catei de usturoi
50 ml ulei
Sare si piper negru
Mod de preparare reteta cartofi taranesti cu afumatura
Se pregatesc ingredientele.
Cartofii se fierb pana cand se inmoaie.
Se curata de coaja.
Se taie afumatura in bucati mici, iar ceapa si usturoiul se toaca bine. Cartofii se taie in cuburi.
Se pune uleiul intr-o tigaie incinsa si se caleste ceapa.
Se adauga usturoiul si afumatura.
Se pun cartofii, se amesteca si lasa sa se rumeneasca, amestecand ocazional, timp de 10 minute.
Cartofii taranesti cu afumatura sunt deliciosi serviti cu salata sau muraturi.
Pofta buna!
recomand si aceste retete:
Cartofi striviti cu rozmarin si usturoi