Chec pufos reteta simpla si traditionala pas cu pas

chec pufos

45 min

simplu

4 portii

Cand Mini Chefs au nevoie de o reteta, o cauta mai intai aici si daca n-o gasesc, se duc la Jamila Cuisine. Asa s-a intamplat si cand au avut nevoie de reteta de chec pufos, un chec preparat pentru ziua doamnei invatatoare.
Chec pufos este o reteta pe care toata lumea trebuie sa o aiba si sa o incerce.

chec pufos1

Ingrediente chec pufos

5 oua
200 g faina, cernuta
200 g zahar
1 lingurita praf de copt
2-3 linguri de cacao
4 linguri de ulei
1 lingurita esenta de vanilie
un varf de cutit de sare

Mod de preparare reteta

Ouale se separa.
Albusurile se bat spuma cu un varf de cutit de sare. Se adauga zaharul si se bat in continuare.
Se adauga, treptat, uleiul, esenta de vanilie si galbenusurile si se mixeaza.
Se adauga faina amestecata cu praf de copt si se incorporeaza cu ajutorul unui tel, cu miscari usoare.
Compozitia se imparte in doua, iar una dintre ele se amesteca cu cacao.
Se tapeteaza forma de chec cu hartie de copt sau ulei si faina si se pun, pe rand, cate o lingura din compozitia alba si din cea cu cacao.
Se da tava la cuptor la foc mediu (180 grade) pentru 30-40 de minute. E gata cand scobitoarea iese curata.

chec pufos1

Print Friendly, PDF & Email

Comentează folosind contul de Facebook

5 comentarii la “Chec pufos reteta simpla si traditionala pas cu pas”

  1. TOt eu sinsa t Mihaela Duma. Vreau sa va spun ca ma

    chinui cam de mult sa fac si eu un chec si nu mi-a iesit

    nikciodata. Am tot mers mai departe dar nimic.

    Spuneti-mi care este regula. Va multumesc mult.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.