
Chec pufos reteta simpla si traditionala pas cu pas
Chec pufos. Chec pufos reteta. Chec pufos simplu. Chec pufos cu cacao. Chec pufos rapid. Chec pufos reteta usoara. Chec de casa. Chec pufos perfect.
Checul pufos este un desert clasic, care aduce aminte de copilarie si de momentele petrecute in bucatarie alaturi de cei dragi.
Acest preparat este perfect pentru orice ocazie, fie ca este vorba de o masa in familie, o petrecere sau pur si simplu o gustare delicioasa. Textura sa aerata si aroma placuta il fac irezistibil.
Cand fetele mele au nevoie de o reteta, o cauta mai intai aici si daca n-o gasesc, se duc si cauta online. Asa s-a intamplat si cand au avut nevoie de un chec pentru ziua doamnei invatatoare.
Ingrediente necesare:
Oua – Ouale sunt esentiale pentru a obtine o textura pufoasa. Ele ajuta la cresterea checului si ii confera un gust bogat.
Zahar – Zaharul adauga dulceata si contribuie la caramelizarea suprafetei checului, oferindu-i o crusta aurie.
Ulei – Uleiul asigura umiditatea si pufosenia aluatului, facand checul mai moale si mai savuros.
Lapte – Laptele adauga cremozitate si contribuie la o textura fina.
Faina – Faina este ingredientul de baza, care ofera structura checului.
Praf de copt – Acesta este agentul de dospire care ajuta checul sa creasca si sa devina pufos.
Esenta de vanilie – Ofera un parfum placut si o aroma delicata, care completeaza perfect gustul checului.
Optional: cacao, fructe confiate, nuci sau ciocolata – Aceste ingrediente pot fi adaugate pentru a varia gustul si a personaliza reteta.
Sfaturi Utile:
Verifica prospetimea ingredientelor: Asigura-te ca ouale si praful de copt sunt proaspete pentru a obtine cele mai bune rezultate.
Nu deschide cuptorul prea devreme: Acest lucru poate cauza ca checul sa nu creasca uniform.
Personalizare: Poti adauga diverse arome si ingrediente, cum ar fi coaja de lamaie sau portocala, nuci macinate, sau bucati de fructe pentru a-i da o nota personala.
Pastrare: Checul pufos se pastreaza bine intr-un recipient etans, la temperatura camerei, timp de cateva zile.
Ingrediente chec pufos
5 oua
200 g faina, cernuta
200 g zahar
1 lingurita praf de copt
2-3 linguri de cacao
4 linguri de ulei
1 lingurita esenta de vanilie
Un varf de cutit de sare
Mod de preparare reteta chec pufos
Se pregatesc ingredientele si se preincalzeste cuptorul la 180 de grade.
Se incepe prin a separa albusurile de galbenusuri.
Intr-un bol, se bat albusurile cu un varf de cutit de sare pana devin spuma. Se adauga treptat zaharul si se continua mixarea pana se obtine o spuma ferma.
Se incepe a adauga uleiul, esenta de vanilie si apoi galbenusurile, mixand bine dupa fiecare adaugare.
Se cerne faina impreuna cu praful de copt si se adauga treptat in compozitia de oua. Se foloseste o spatula sau un tel pentru a incorpora faina cu miscari usoare, de sus in jos, pentru a pastra aerisirea aluatului.
Se imparte compozitia in doua. Intr-o jumatate, se adauga cacaoa si se amesteca bine pana se omogenizeaza.
Se tapeteaza o forma de chec cu hartie de copt sau se unge cu ulei si se presara faina.
Se pun alternativ cate o lingura din compozitia alba si cate o lingura din cea cu cacao in forma, astfel incat sa obtina un aspect marmorat.
Se introduce tava in cuptor si se coace checul pentru 30-40 de minute sau pana cand o scobitoare introdusa in mijloc iese curata.
Se lasa checul sa se raceasca in forma cateva minute, apoi se scoate si se lasa sa se raceasca complet pe un gratar.
Se poate servi checul simplu, pudrat cu zahar sau cu o glazura de ciocolata. Este perfect pentru o gustare sau un desert!
Bucura-te de un chec pufos si aromat, perfect pentru a fi savurat alaturi de o ceasca de ceai sau cafea, si nu ezita sa-l impartasesti cu cei dragi!
RECOMAND SI ACESTE RETETE DE CHEC:


5 comentarii
Mihaela Duma
Aces chec pot sa-l pregatesc si eu ?
Mitinita
Cu siguranta!
Mihaela Duma
TOt eu sinsa t Mihaela Duma. Vreau sa va spun ca ma
chinui cam de mult sa fac si eu un chec si nu mi-a iesit
nikciodata. Am tot mers mai departe dar nimic.
Spuneti-mi care este regula. Va multumesc mult.
Mitinita
Daca imi spuneti cum il pregatiti, poate reusim sa identificam problema.
Mihaela Duma
Si inca ceva: Ramine aceeasi adresa sper.