Chec pufos reteta simpla si traditionala pas cu pas
Chec pufos este o reteta pe care toata lumea trebuie sa o aiba si sa o incerce.
Cand Mini Chefs au nevoie de o reteta, o cauta mai intai aici si daca n-o gasesc, se duc sa caute retete. Asa s-a intamplat si cand au avut nevoie de un chec pentru ziua doamnei invatatoare.
Ingrediente chec pufos
5 oua
200 g faina, cernuta
200 g zahar
1 lingurita praf de copt
2-3 linguri de cacao
4 linguri de ulei
1 lingurita esenta de vanilie
un varf de cutit de sare
Mod de preparare reteta
Ouale se separa.
Albusurile se bat spuma cu un varf de cutit de sare. Se adauga zaharul si se bat in continuare.
Se adauga, treptat, uleiul, esenta de vanilie si galbenusurile si se mixeaza.
Se adauga faina amestecata cu praf de copt si se incorporeaza cu ajutorul unui tel, cu miscari usoare.
Compozitia se imparte in doua, iar una dintre ele se amesteca cu cacao.
Se tapeteaza forma de chec cu hartie de copt sau ulei si faina si se pun, pe rand, cate o lingura din compozitia alba si din cea cu cacao.
Se da tava la cuptor la foc mediu (180 grade) pentru 30-40 de minute. E gata cand scobitoarea iese curata.
5 comentarii
Mihaela Duma
Aces chec pot sa-l pregatesc si eu ?
Mitinita
Cu siguranta!
Mihaela Duma
TOt eu sinsa t Mihaela Duma. Vreau sa va spun ca ma
chinui cam de mult sa fac si eu un chec si nu mi-a iesit
nikciodata. Am tot mers mai departe dar nimic.
Spuneti-mi care este regula. Va multumesc mult.
Mitinita
Daca imi spuneti cum il pregatiti, poate reusim sa identificam problema.
Mihaela Duma
Si inca ceva: Ramine aceeasi adresa sper.