
Chec pufos cu apa minerala
Chec pufos cu apa minerala. Reteta de chec pufos. Reteta simpla de chec de casa.
Astazi vom vorbi despre unul dintre cele mai rasfatate deserturi ale copilariei noastre – checul cu apa minerala. Daca sunteti in cautarea unui desert usor si delicios, atunci sunteti in locul potrivit. In acest articol, vom explora cum sa facem acest desert simplu si sanatos, folosind ingrediente accesibile si un ingredient secret special – apa minerala.
Una dintre cele mai indragite si simple prajituri este checul, care poate fi preparat cu diverse ingrediente pentru a-i schimba mereu gustul si textura. Chec am tot facut, ba simplu, ba cu fructe, dar a trebuit sa-l incerc si pe cel cu apa minerala.
Ingrediente:
4 oua
300 gr faina
200 gr zahar
150 apa minerala carbogazoasa
50 ml ulei
25 gr cacao
un plic de praf de copt
coaja rasa de la o lamaie
un varf de cutit de sare
zahar pudra (optional)
Mod de preparare reteta chec pufos cu apa minerala
Se pregatesc ingredientele si se preincalzeste cuptorul la 180 gr.
Se pun ouale cu sarea in recipientul mixerului. Se mixeaza, adaugand treptat zaharul, pana cand acesta se topeste si compozitia devine alba.
Se toarna treptat uleiul. Se da mixerul la viteza cea mai mica si se adauga treptat faina amestecata cu faina de copt, alternand cu apa minerala.
Se pune coaja rasa de lamaie.
Se toarna 3/4 din compozitie in tava tapetata cu foaie de copt sau ulei si faina. Restul ramas se amesteca cu cacaua. Se toarna in tava peste compozitia alba. Se poate amesteca cu o furculita.
Se mai poate pune in tava si alternand cele doua culori.
Se da tava la cuptor pentru 40-45 de minute la 180 de grade sau pana cand trece testul scobitorii.
Se lasa sa se raceasca si se pudreaza cu zahar.
Pofta buna!
recomand si aceste retete:
Rulouri cu nuca, unt si scortisoara


2 comentarii
Clau
Ce dimensiune are tava dumneavoastra?
Adina
E o tava normala de chec. Daca e mai mare, se nu iese asa inalt checul. De altfel, se poate face si in tava plata.